Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Πάει στους… Ολυμπιακούς η τέχνη της σκιάς του Τριαντάφυλλου Βαΐτση!

Πάει στους… Ολυμπιακούς η τέχνη της σκιάς του Τριαντάφυλλου Βαΐτση!

0

Θα συμμετάσχει στους Πρώτους διαδικτυακούς Ολυμπιακούς Αγώνες Πολιτισμού Sarajevo 2021

 Ο γνωστός στους ξανθιώτες καλλιτέχνης της σκιάς Τριαντάφυλλος Βαΐτσης ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στους Πρώτους διαδικτυακούς Ολυμπιακούς Αγώνες Πολιτισμού Sarajevo 2021!

Στη σχετική ανάρτησή του αναφέρει: «με χαρά σας ανακοινώνω τη συμμετοχή μου στους Πρώτους διαδικτυακούς Ολυμπιακούς Αγώνες Πολιτισμού Sarajevo 2021

Αγώνες χωρίς έπαθλα και στόχους διάκρισης

Αγώνες με στόχο την άσκηση του δικαιώματος στον πολιτισμό,στη ζωή, την ελευθερία, την ειρήνη, την υγεία, την εκπαίδευση, την εργασία, την κίνηση, την επιλογή του τόπου ζωής…

Αγώνες με στόχο την αμοιβαία κατανόηση των πολιτισμών και της κουλτούρας του κάθε λαού και τόπου. Αγώνες με στόχο την επιβεβαίωση στην ελευθερία της δημιουργίας και του λόγου. Δεν επιζητώ παλαμάκια… Παλεύω κι εγώ, με τη μικρή μου δύναμη, για έναν καλύτερο κόσμο (για όλους, για εσάς, για τους φίλους, τους συγγενείς, την οικογένειά μου και για μένα…) Εύχομαι επιτυχία στο νέο αυτό θεσμό των Πρώτων διαδικτυακών Ολυμπιακών Αγώνων Πολιτισμού Sarajevo 2021».

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης για τον καλλιτέχνη αναφέρει τα παρακάτω: «Έλληνας γέννημα θρέμμα, ο Τριαντάφυλλος Βαΐτσης σπούδασε Μηχανική Περιβάλλοντος και εργάστηκε ως μηχανικός πριν στραφεί πλήρως στην τέχνη. Από τα πρώτα στάδια της ζωής του, εξερεύνησε διάφορες μορφές τέχνης ως ερασιτέχνης – ξυλόγλυπτες, περίπλοκες κατασκευές με σύρμα και μέταλλο, ζωγραφική, θέατρο και ποίηση – μέχρι το 2008 όταν ανακάλυψε την τέχνη των σκιών. Τον γοήτευσε και τον οδήγησε να εγκαταλείψει τη δουλειά του και να γίνει ένας (αυτοδίδακτος) καλλιτέχνης πλήρους απασχόλησης. Έκτοτε ξεκίνησε ένα ταξίδι σχεδιασμού και δημιουργίας εγκαταστάσεων σκιώδους τέχνης ενώ επικοινωνεί τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις ανησυχίες του σε θέματα αέναης επικαιρότητας. Χρόνος, γνώση, αλλαγή, εξέλιξη, φιλοσοφία και πολιτική καθώς και έννοιες των καιρών μας όπως ο τρόπος με τον οποίο ο ανθρώπινος εγκέφαλος επεξεργάζεται τις ιδέες και τις ενότητες είναι όπου ο Τριαντάφυλλος αντλεί έμπνευση από, για όνομα, αλλά λίγους.

Είχε πάνω από 15 ατομικές και συλλογικές εκθέσεις στην Ελλάδα και 6 διεθνείς εκθέσεις σε ΗΒ, Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Τουρκία, Κύπρο και Ταϊβάν.

Shadow art sculptures του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχουν ανατεθεί από μεγάλες εταιρείες και εταιρείες.

Ζει και εργάζεται στην Ξάνθη, Ελλάδα (όπου κρατά το στούντιο του και μόνιμη έκθεση ανοιχτή στο κοινό)».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…