Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Όπου… «φύγει φύγει» ο κόσμος με το άνοιγμα των μετακινήσεων

Όπου… «φύγει φύγει» ο κόσμος με το άνοιγμα των μετακινήσεων

0

Άδειασε η πόλη … γέμισαν τα διόδια το σαββατοκύριακο

 Το πρώτο σαββατοκύριακο με ελεύθερες τις υπερτοπικές μετακινήσεις απόλαυσαν οι ξανθιώτες

Αυξημένη ήταν η κίνηση από το απόγευμα της Παρασκευής και στην περιοχή μας με το άνοιγμα των υπερτοπικών μετακινήσεων, γεγονός που έγινε αντιληπτό στους σταθμούς διοδίων της περιοχής. Οι εκδρομείς που έφυγαν την Παρασκευή και το Σάββατο μετά το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων άρχισαν να επιστρέφουν μαζικά μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί και να γεμίζουν ξανά την πόλη.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο χωρίς περιοριστικά μέτρα με sms και μετακινήσεις, μετά από πολλούς μήνες αυστηρών απαγορεύσεων και επαναλαμβανόμενων lockdown, αποτέλεσε γεγονός που «γιόρτασαν οι ξανθιώτες». Πολλοί επέλεξαν να βρεθούν σε γειτονικές πόλεις, άλλοι σε παραλιακές περιοχές σε νομούς της ΑΜΘ, άλλοι πήγαν στις περιοχές καταγωγής τους μετά από πολύ καιρό και άλλοι ταξίδεψαν μέχρι τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να δώσουν στον εαυτό τους την ευκαιρία να «οσμιστούν» της… ελευθερία που έφερε η χαλάρωση των μέτρων.

Βέβαια, το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων αξιοποίησαν και οι Θεσσαλονικείς που βρήκαν την ευκαιρία για να βγουν εκτός των ορίων της συμπρωτεύουσας.

Παραμένουν εντατικοί οι έλεγχοι για τα μέτρα

Η χώρα επισημοποίησε το άνοιγμα της για τον τουρισμό από το πρωί της Παρασκευής 14 Μαΐου και ήδη στα νησιά άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτοι επισκέπτες.

Παρόλα αυτά η αυστηρότητα των ελέγχων παραμένει και μάλιστα με πολύ εντατικούς ρυθμούς σε όλη τη χώρα .

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς: «Μετά το άνοιγμα των μετακινήσεων, άνοιξαν τα μουσεία, οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί , με τους εκπαιδευτικούς να υποχρεούνται να διενεργούν ένα self test την εβδομάδα.

Επιπλέον, από 21 Μαΐου ανοίγουν ξανά τα θερινά σινεμά με συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας, ενώ στις 28 Μαΐου αρχίζουν ξανά θέατρα και συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους, ενώ το επόμενο διάστημα θα γίνουν περισσότερες ανακοινώσεις για τις δεξιώσεις.

Επίσης, από τον Ιούνιο θα γίνονται γάμοι και βαφτίσεις σε εξωτερικούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

Αγώνα δρόμου κάνουν οι ταξιδιώτες

Σταδιακή αύξηση της επιβατικής κίνησης στα πλοία της ακτοπλοϊας, αναμένεται το επόμενο διάστημα, μετά το άνοιγμα των μετακινήσεων προς τα νησιά και την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Την Παρασκευή 14 Μαΐου η κίνηση από το λιμάνι του Πειραιά ήταν αυξημένη ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ανακοίνωσε την αύξηση της πληρότητας των πλοίων στο 85% στα πλοία που έχουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες. Επίσης το 80% στην πληρότητα των επιβατών ισχύει και στα ταχύπλοα, εφόσον βέβαια διαθέτουν ειδικά φίλτρα.

Το όριο στους επιβαίνοντες

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ, ο μέγιστος αριθμός επιβατών στα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης είναι τα τρία άτομα, ενώ στα ταξί είναι δύο επιβάτες, εκτός του οδηγού. Άρα, συνολικά σε κάθε αυτοκίνητο θα μπορούν να βρίσκονται το πολύ μέχρι τρία άτομα, ενώ παραμένει η υποχρέωση χρήσης προστατευτικής μάσκας.

Εξαιρέσεις στον αριθμό επιβατών ανά αυτοκίνητο αποτελούν οι παρακάτω περιπτώσεις:

-Μεταφορά ανήλικων παιδιών που συνοδεύονται από τους γονείς τους.

-Άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και χρήζουν βοήθειας.

Θεοδώρα Βαϊντερλή

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Λύκειο Ελληνίδων Γιαννιτσών υποδέχτηκε στο χώρο του το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης

Ξεναγήθηκαν στο Εκθετήριο Ελληνικών Παραδοσιακών Ενδυμασιών του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθ…