Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέα εμφάνιση λύκου σε κατοικημένη περιοχή

Νέα εμφάνιση λύκου σε κατοικημένη περιοχή

0

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης ενημέρωσε για τον εντοπισμό λύκου στο Πετροχώρι

 Προβληματίζει τους κυνηγούς η… συνάντηση με λύκο για δεύτερη φορά σε οικισμό – Θα εξεταστεί η υποβολή αναφοράς στα αρμόδια υπουργεία, ώστε να ληφθούν μέτρα

Λύκος έκανε την εμφάνισή του ξανά σε κατοικημένη περιοχή κοντά στην πόλη της Ξάνθης, γεγονός που γεμίζει ανησυχία πολίτες και αρμόδιες αρχές.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης ενημέρωσε ότι λύκος εμφανίστηκε στο Πετροχώρι και έκανε σύσταση για επίδειξη προσοχής από τους κατοίκους.

Όπως επεσήμανε στο «Ε» ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Λοΐζος Σερραίος, με βάση το γεγονός ότι μόλις το Μάρτιο είχε εντοπιστεί και πάλι λύκος, αυτή τη φορά στον οικισμό της Χρύσας, τα περιστατικά αυτά προβληματίζουν τόσο τον σύλλογο, όσο και την τοπική κοινωνία.

Ο ίδιος εστίασε στην επικινδυνότητα του φαινομένου, καθώς ο λύκος είναι ένα άγριο ζώο, το οποίο απειλεί τόσο τα υπόλοιπα ζώα, όσο και τους ανθρώπους. Επίσης, σημείωσε ότι, ο Κυνηγετικός Σύλλογος, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να καταγράψει τα περιστατικά και να τα αναφέρει στην Ομοσπονδία ή τη Συνομοσπονδία.

Επίσης μετά από τα συγκεκριμένα συμβάντα ο κ. Σερραίος τόνισε πως θα θεωρηθεί χρήσιμη και η αναφορά στα αρμόδια Υπουργεία, με σκοπό να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

Θεοδώρα Βαϊντερλή

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …