Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Μετατροπή του Αθλητικού Βίου σε Αθλητική Επιστήμη

Μετατροπή του Αθλητικού Βίου σε Αθλητική Επιστήμη

0

Ο Ματθαίος Θεοδωρόπουλος ξεκίνησε τη μύησή του στην καλαθοσφαίριση στον σύλλογό μας, τον ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ, στη Δευτέρα Δημοτικού. Όλα τα χρόνια μέχρι τη βιολογική και αθλητική ενηλικίωσή του, εφοδιάστηκε με αρχές και ιδανικά, που μόνο ο αθλητισμός θα μπορούσε να προσφέρει.

Αποτέλεσε βασικό στέλεχος, της εφηβικής μας ομάδας, στην Πτολεμαΐδα, το 2015. Πέτυχε 22 πόντους στο καθοριστικό παιχνίδι με την ομάδα του Ηρακλείου, καλάθια μέσα από την ρακέτα, παλεύοντας με τα μεγάλα κορμιά των Κρητικών, με τελικό αποτέλεσμα, 97-89, νίκη, που κατέταξε τον σύλλογό μας, στην 5η θέση στην Ελλάδα.

Αθλητής με πλούσια σωματικά προσόντα, όσο και πνευματικά. Η μεγάλη του ικανότητα, ήταν ότι μπορούσε να αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις, όπως ο Φάνης Χριστοδούλου, της γενιάς του 87΄.

Το 2016, αρχές Ιουνίου, ο Ματθαίος, έδινε πανελλαδικές εξετάσεις, όμως μέσα στις εξετάσεις η ΕΚΑΣΑΜΑΘ, διοργάνωσε το Final-4 Ανδρών, για την άνοδο στην Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ κατηγορία, γεγονός που μας στέρησε, αυτόν τον πολύ καλό μας παίχτη.

Πόση θέληση πρέπει να έχει ένα παιδί, ώστε να συμμετέχει μέχρι τέλους, στις προπονήσεις και στους αγώνες της αγαπημένης του ομάδας, ενώ ταυτόχρονα να πετυχαίνει την είσοδό του, στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και μάλιστα από τους πρώτους!

Ένας νεαρός αθλητής, ακολούθησε το ένστικτό του, γαλουχημένος και διαπαιδαγωγημένος, σ’ έναν αθλητικό σύλλογο, επέλεξε στις σπουδές του την αθλητική επιστήμη, ενώ μπορούσε να περάσει και σε σχολές με υψηλότερη βάση, κατά γενική ομολογία!

Η ευτυχία που προέρχεται από την ενασχόλησή μας, με δράσεις που μας γεμίζουν, είναι δεδομένη και μας ωθεί προς την αριστεία. Αυτό κατάφερε ο Ματθαίος Θεοδωρόπουλος, κατά την διάρκεια των σπουδών του, στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης. Τριτοετής φοιτητής, έχοντας ως καθηγητή στη σχολή τον Νίκο Σταυρόπουλο, τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, ο οποίος διέκρινε την ποιότητα που ανέβλυζε από τον χαρακτήρα του Ματ, του έδωσε την δυνατότητα, να γυμνάσει την παιδική και εφηβική ομάδα του ΠΑΟΚ την χρονιά 2019-2020. Τα αποτελέσματα ήταν απίστευτα. Ο δικός μας άνθρωπος, με όλο του το είναι και σωστή δουλειά, βοήθησε ώστε η παιδική ομάδα του ΠΑΟΚ να πάρει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και η εφηβική, να κάνει μια επιτυχημένη πορεία στην τελική φάση.

Σε δήλωσή του για τον σύλλογό μας αναφέρει: “Η ακαδημία του Αρίωνα Ξάνθης αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Μ’ έκανε να αγαπήσω την καλαθοσφαίριση και τον αθλητισμό γενικότερα. Μου δίδαξε αρχές και αξίες του ομαδικού αθλητισμού, οι οποίες με βοήθησαν, όχι μόνο εντός αλλά και εκτός των γηπέδων. Έκανα φίλους που περάσαμε μοναδικές στιγμές μαζί. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές μου, για όλα τα παραπάνω, που ήταν αποτέλεσμα του γεγονότος πως δεν νοιάζονταν για την εξέλιξη μας, μόνο ως αθλητές, αλλά και σαν άνθρωποι!

Ματθαίε, συνέχισε έτσι! Εμείς, ως ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ, περήφανοι, θα είμαστε δίπλα σου, έτοιμοι να βοηθήσουμε, και να ανταποδώσουμε ό,τι ως τώρα πρόσφερες, μόνο και μόνο με το παράδειγμά σου, στις επόμενες γενιές.

Ελπίζουμε, ότι πολλοί νεότεροι αθλητές, θα ακολουθήσουν, την καλλισθενική σου διαδρομή!

Η πρόεδρος του ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
Αναστασία Νατάσα Μακρή

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εθνική Ελλάδος: Η Νίκη της Σαμοθράκης «πρωταγωνιστεί» στη νέα της φανέλα

Η ΕΠΟ παρουσίασε την καινούργια εμφάνιση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος… Με…