Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με θέα το Νέστο το νέο Κέντρο Τουριστικής Υποδοχής στην Σταυρούπολη

Με θέα το Νέστο το νέο Κέντρο Τουριστικής Υποδοχής στην Σταυρούπολη

0

145.000 ευρώ ο εξοπλισμός από το leader –  Ο δήμος θα αναλάβει τη συντήρηση και την λειτουργία του Κέντρου

 

Ο επισκέπτης σε real time σε γιγαντοοθόνες θα βλέπει τον Νέστο και την άγρια ζωή.

Χώρος προβολής, συνέδρια, ημερίδες και πληροφορίες για τα μονοπάτια.  Στόχος η ανάπτυξη του εκπαιδευτικού περιβαλλοντικού τουρισμού

 

 

Ένα υπερσύγχρονο Κέντρο τουριστικής υποδοχής στην Σταυρούπολη μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης μετά την απόφαση της οικονομική επιτροπή της 5η Μαΐου που ενέκρινε τις τεχνικές προδιαγραφές και τους όρους του διαγωνισμού για την προμήθεια του εξοπλισμού του.

145.000 ευρώ ο εξοπλισμός από το leader –  Ο δήμος θα αναλάβει τη συντήρηση και την λειτουργία του Κέντρου

Η δημιουργία Κέντρου τουριστικής υποδοχής στην Σταυρούπολη ήταν η πρόταση του δήμου Ξάνθης στο Leader η οποία εγκρίθηκε και χρηματοδοτείται με το ποσό των 145.000 ευρώ. Θα στεγαστεί στην αίθουσα του τηλεματικού δικτύου στο παλιό δημαρχείο της Σταυρούπολης, που βρίσκεται στο ισόγειο του κτηρίου και έχει πρόσβαση σε ΑΜΕΑ. Την συντήρηση του καθώς και την λειτουργία του θα αναλάβει ο δήμος Ξάνθης.

Ο επισκέπτης σε real time σε γιγαντοοθόνες θα βλέπει τον Νέστο και την άγρια ζωή

Στην αίθουσα που θα είναι το control room θα τοποθετηθεί ένας υπερσύγχρονος τεχνικός εξοπλισμός που θα αποτελείται από γιγαντοοθόνες και οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να παρατηρούν σε real time από θέσεις θέασης τους μαιανδρισμούς του Νέστου, την χλωρίδα και την πανίδα της ευρύτερης περιοχής της Σταυρούπολης. Αυτό θα επιτευχθεί από τις κάμερες που θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της παραποτάμιας περιοχής και θα καλύπτουν όλη την περιβαλλοντική δραστηριότητα  η οποία και θα μεταδίδεται από τις γιγαντοοθόνες.

Χώρος προβολής, συνέδρια, ημερίδες και πληροφορίες για τα μονοπάτια

Επίσης η αίθουσα θα χρησιμοποιείται ως χώρος προβολής των περιβαλλοντικών στοιχείων της περιοχής θα διοργανώνονται συνέδρια και ημερίδες. Θα υπάρχουν viral γυαλιά και tablet μέσω των οποίων οι επισκέπτες θα λαμβάνουν πληροφορίες για την χαρτογράφηση της περιοχής όπως για τα μονοπάτια.

Στόχος η ανάπτυξη του εκπαιδευτικού περιβαλλοντικού τουρισμού

Το Κέντρο όταν θα τεθεί σε λειτουργία θα είναι επισκέψιμο από σχολεία αλλά και ιδιώτες επισκέπτες της περιοχής και θα παρέχει την δυνατότητα της παρουσίασης της συνολικής περιβαλλοντικής ταυτότητας της Σταυρούπολης και της ανάπτυξης του οικολογικού, εκπαιδευτικού, περιπατητικού τουρισμού που ενδείκνυται για την περιοχή.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Οι επισκέπτες θα μπορούν να παρατηρούν όλη την περιβαλλοντική δραστηριότητα της ευρύτερη περιοχή του Νέστου και της Σταυρούπολης

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…