Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ξεκινά η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης

Ξεκινά η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης

1

Ολοκληρώνονται τρεις μελέτες για τον αερολιμένα για νέο πύργο ελέγχου, στεγανοποίηση οροφής νέου τερματικού σταθμού, σύστημα κλιματισμού και παροχής αεροπορικού καυσίμου

Συνάντηση Τοψίδη με τον αερολιμενάρχη στον απόηχο των κυβερνητικών ανακοινώσεων

Παράλληλα, με την τελετή εγκαινίων των 14 αναβαθμισμένων περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece, που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης με την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η κυβέρνηση θέτει σε προτεραιότητα την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος».

Όπως σημείωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, που δεν εντάσσεται σε αυτά που διαχειρίζεται η Fraport, «αποτελεί μέρος του σχεδιασμού μας για την ενδυνάμωση της στρατηγικής θέσης του Νομού Έβρου». Όπως προσθέτει: «Έπειτα από καθυστερήσεις και αναβολές ετών, η διαδικασία υλοποίησης μπαίνει πλέον σε τελική ευθεία. Στηρίζουμε έμπρακτα τις αναπτυξιακές προοπτικές της ευρύτερης περιοχής, την ποιότητα της συνδεσιμότητας αλλά και συνολικά την τοπική οικονομία».

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργού Μεταφορών, στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» ολοκληρώνονται τρεις μελέτες: α) κατασκευής νέου πύργου ελέγχου, β) στεγανοποίησης της οροφής του νέου τερματικού σταθμού γ) επισκευής του κεντρικού συστήματος κλιματισμού καθώς επίσης δρομολογείται η επαναλειτουργία της παροχής αεροπορικού καυσίμου στον αερολιμένα.

Συνάντηση Τοψίδη-Ζαντανίδη

Συνάντηση με τον Αερολιμενάρχη του αεροδρομίου «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης Στέλιο Ζαντανίδη, είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης.

Η συνάντηση έγινε στον απόηχο των κυβερνητικών ανακοινώσεων περί αναβάθμισης του Αεροδρομίου και ο κος Τοψίδης μεταβίβασε στον Αερολιμενάρχη τα συγχαρητήρια της επιχειρηματικής κοινότητας για την προσπάθεια του ιδίου κι των συνεργατών του, ώστε το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης να αναβαθμιστεί και να εξυπηρετήσει ακόμη καλύτερα τα επιχειρηματικά και οικονομικά συμφέροντα του τόπου μας.

Όπως τόνισε ο κ. Τοψίδης, «οι συνδυασμένες μεταφορές αποτελούν βασικό πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής μας οικονομίας και κάθε προσπάθεια ενίσχυσης τους είναι αξιέπαινη».

Στην ίδια συνάντηση, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου δεσμεύτηκε ότι ο φορέας θα παραμείνει αρωγός σε οποιαδήποτε αναπτυξιακή πρωτοβουλία αποτελώντας βασική συνιστώσα στην αναπτυξιακή δυναμική της περιοχής μας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …