Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Κλείνει η πύλη εισόδου στη Νυμφαία!

Κλείνει η πύλη εισόδου στη Νυμφαία!

0

Παρά το άνοιγμα του τουρισμού και τη πιλοτική έναρξη λειτουργίας του συνοριακού σημείου, ματαιώνονται τα σχέδια των επαγγελματιών του τουρισμού

 

Την είδηση για το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας μεταφέρει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σχολιάζοντας ότι πρόκειται για μια άσχημη εξέλιξη που πλήττει κυρίως τους επαγγελματίες του τουρισμού, οι οποίοι «πόνταραν» στο άνοιγμα στου μοναδικού σταθμού διέλευσης στη Θράκη για την ενίσχυση των οδικών μετακινήσεων.

Ο σταθμός της Νυμφαίας ήταν ο δεύτερος που ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά, μαζί με τον Προμαχώνα από τα μέσα Απριλίου, αλλά όπως ανακοινώθηκε, κλείνει ξανά και μάλιστα, την ημέρα επίσημης έναρξης του τουρισμού. Τα αίτια που οδήγησαν στην εν λόγω απόφαση δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Υπενθυμίζεται ότι το Επιμελητήριο Καβάλας, είχε αποστείλει πρόσφατα προς τα Υπουργεία Τουρισμού και Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα παραμείνει ανοιχτός ο σταθμός της Νυμφαίας, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν ομαλά και οι επαγγελματίες του τουρισμού.

Η επιστολή ανέφερε, μεταξύ άλλων, “σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να βιώσουμε, στην περιοχή μας και να δούμε τα περσινά γεγονότα, τα οποία μας οδήγησαν σε μια καταστροφική χρονιά.

Αρχικά, μας ανακοινώσατε, ότι ανοίγει ο τουρισμός και οι πύλες εισόδου για τον οδικό τουρισμό, θα λειτουργήσουν κανονικά. Έτσι και με την παρότρυνση των Επιμελητηρίων, οι επιχειρήσεις του τουρισμού, οργανώθηκαν, επένδυσαν χιλιάδες ευρώ για ανακαινίσεις και ευπρεπισμό των μονάδων τους, προσέλαβαν το απαραίτητο προσωπικό, προμηθεύτηκαν εμπορεύματα, αναμένοντας ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στις πύλες εισόδου.

Δυστυχώς και ενώ το πρώτο 10ημερο, κυλούσαν όλα ομαλά, ξαφνικά ανακοινώνετε,  το κλείσιμο για τις πύλες εισόδου του οδικού τουρισμού, και ιδιαίτερα της πύλης εισόδου της Νυμφαίας, κατευθύνοντας όλους τους επισκέπτες στον Προμαχώνα, με αποτέλεσμα να έχουμε χιλιάδες ακυρώσεις και τελικά ένα καταστροφικό καλοκαίρι 2020, για τις επιχειρήσεις μας.

Η πύλη εισόδου της Νυμφαίας, δέχεται πάνω από 1,6 εκατομμύριο αφίξεις τουριστών και είναι η βασικότερη πύλη εισόδου για την περιοχή μας.

Θέλουμε επομένως, το συντομότερο δυνατό, να μας ανακοινώσετέ ποιες είναι οι προθέσεις σας, για την λειτουργία της πύλης εισόδου, για το 2021 και να δεσμευτείτε εφόσον λειτουργήσει κανονικά.

Χιλιάδες άνθρωποι του τουρισμού αγωνιούν και μας ρωτούν καθημερινά, εάν θα είναι ανοιχτή η Νυμφαία και πρέπει να τους ενημερώσουμε, προκειμένου να πάρουν τις αποφάσεις τους και να προετοιμασθούν κατάλληλα.

Εάν δεν είναι στην πρόθεση σας να τη λειτουργήσετε, αυτή θα είναι μια καταστροφική απόφαση για τις επιχειρήσεις μας και θα πρέπει να την γνωρίζουμε. Θα ήταν προτιμότερο επομένως να παραμείνουν κλειστές, αυτές οι επιχειρήσεις, από το να ανοίξουν και απλός ποτέ να μην δούνε, τουρίστες στην περιοχή. Πρέπει να είστε σαφής για αυτή την εξέλιξη.

Ο κόσμος δεν αντέχει άλλη μια χρονιά με εμπόδια εισόδου στους τουρίστες, που επιθυμούν να έρθουν στην περιοχή μας. Έχουν την διάθεση να ανοίξουν και να προσφέρουν τις υψηλού επιπέδου”.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι πληρωμές της εβδομάδας: Συντάξεις, εφάπαξ και επιδόματα ΔΥΠΑ, ΟΠΕΚΑ

Θα καταβληθούν 1,05 δισ. σε 2,3 εκ. δικαιούχους Την ολοκλήρωση της καταβολής των κύριων κα…