Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Η διασημειωτικότητα ως σύγχρονο επικοινωνιακό φαινόμενο

Η διασημειωτικότητα ως σύγχρονο επικοινωνιακό φαινόμενο

0

Διαδικτυακή ημερίδα από το εργαστήριο Λαογραφίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Στο πλαίσιο των επιστημονικών εκδηλώσεων του Εργαστηρίου Λαογραφίας και  Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021 και ώρα 18.00-21.00 διαδικτυακή διάλεξη του Ευάγγελου Κουρδή, Καθηγητή Σημειολογίας με Εφαρμογές στη Μετάφραση του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: Η διασημειωτικότητα ως σύγχρονο επικοινωνιακό φαινόμενο.

Προλογίζει ο Καθηγητής Μ. Γ. Βαρβούνης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Λαογραφίας και  Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Συντονίζει ο Δρ. Θανάσης Β. Κούγκουλος, Μέλος Ε.ΔΙ.Π.

Σύντομο βιογραφικό του ομιλητή

Ο Ευάγγελος Κουρδής είναι Καθηγητής του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας &  Φιλολογίας του ΑΠΘ με γνωστικό αντικείμενο Σημειολογία με Εφαρμογές  στη Μετάφραση. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας &  Φιλολογίας του ΑΠΘ με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιογλωσσολογία  στη Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ και στη Γλώσσα σε Περίσταση Επικοινωνίας  (Σημειολογία) στο Πανεπιστήμιο της Rouen (Γαλλία). Απέκτησε το Διδακτορικό του Δίπλωμα στις Επιστήμες και στις Τεχνολογίες της  Γλώσσας και της Επικοινωνίας από τη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. Είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Διεθνή Σημειωτική Εταιρεία,  αντιπρόεδρος της Ελληνικής Σημειωτικής Εταιρείας και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Μεταφρασεολογίας. Είναι επίσης Διευθυντής του  Εργαστηρίου Σημειωτικής της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ (AUTH SemioLab) και  του Διατμηματικού Προγράμματος Σπουδών ¨Σημειωτική, Πολιτισμός και  Επικοινωνία¨, διεθνής εξωτερικός συνεργάτης του Εργαστηρίου  Σημειωτικής και Οπτικής Επικοινωνίας και του Εργαστηρίου  Γλώσσας (SVC Lab) και Γραφιστικής Επικοινωνίας (LGCRL) του Τμήματος  Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου  και Επιμελητής βιβλιοκριτικών του Punctum-International Journal of  Semiotics.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση του Σαββάτου: «Αίμος – Διαδρομές στα Βαλκάνια» του Θοδωρή Νικολάου

Τι είναι τα Βαλκάνια, όμως ; Φυλές, θρησκείες, εθνότητες, συνήθειες και ήθη παράγουν ένα γ…