Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εκτός σχεδιασμού η ίδρυση νέου τμήματος στην Πολυτεχνική Ξάνθης

Εκτός σχεδιασμού η ίδρυση νέου τμήματος στην Πολυτεχνική Ξάνθης

0

Κεντρική επιλογή του υπουργείου η επέκταση του ΔΠΘ στο Διδυμότειχο – Ιδρύεται νέο τμήμα Ψυχολογίας. Το ανακοίνωσε ο υφ. Παιδείας Α. Συρίγος κατά την προχθεσινή του επίσκεψη στον Έβρο

 

Ανακαινίζει τις υποδομές του το ΔΠΘ στην Ξάνθη – Δημοπρατείται η ανακαίνιση των φοιτητικών εστιών στα Κιμμέρια. Προχωρά η ανακαίνιση των εστιών στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ

 

 

Εκτός σχεδιασμού του υπουργείου Παιδείας είναι η ίδρυση νέου τμήματος της Πολυτεχνικής Ξάνθης  όπως είχε αποφασιστεί από τη Σύγκλητο του ΔΠΘ και υποβλήθηκε ως αίτημα προς το υπουργείο. Πρόκειται για το Τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής που ωστόσο δεν έγινε ούτε καν μνεία από τον υφυπουργό Παιδείας κ. Άγγελο Συρίγο κατά την πρόσφατη (Τρίτης 18 Μάιου) επίσκεψη του στον Έβρο η οποία αφορούσε αποκλειστικά τον Έβρο όπου εκφράστηκε ως κεντρική επιλογή του υπουργείου η επέκταση του ΔΠΘ και στο Διδυμότειχο.

Κεντρική επιλογή του υπουργείου η επέκταση του ΔΠΘ στο Διδυμότειχο – Ιδρύεται νέο τμήμα Ψυχολογίας

Ειδικότερα Ο κ. Συρίγος επισκέφτηκε μετά περίπου 40 ημέρες από την προηγούμενη επίσκεψή του την περιοχή, συνεχίζοντας τις διερευνητικές επαφές του με τους δύο δημάρχους των δύο πόλεων του βορείου Έβρου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου (Διδυμοτείχου)  και Βασίλης Μαυρίδης (Ορεστιάδας) αλλά και με τις πρυτανικές αρχές του Δ. Π. Θ.  για να ανακοινώσει  όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ» της Αλεξανδρούπολης «τη δημιουργία τμήματος Ψυχολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο Διδυμότειχο και τη διασφάλιση λειτουργίας της Σχολής της Ορεστιάδας με δύο τμήματα». Επίσης σε δηλώσεις του πρόσθεσε πως από του χρόνου θα λειτουργήσει και τμήμα εργοθεραπείας στην Κομοτηνή. Η λειτουργία του τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο θα ξεκινήσει από το νέο ακαδημαϊκό έτος  και μάλιστα όπως μας μετέφερε ο αντιπρύτανης Οικονομικών κ. Φώτιος Μάρης που συμμετείχε στην συνάντηση διερευνώνται τρόποι ώστε να εξασφαλιστούν οι υποδομές για να στεγαστεί το τμήμα. Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος Διδυμότειχου πρότεινε ένα σχολικό συγκρότημα καλοδιατηρημένο ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να ξεκινήσει η μελετητική ωρίμαση έργου θα υλοποιήσει το πανεπιστήμιο.

Ανακαινίζει τις υποδομές του το ΔΠΘ στην Ξάνθη

Και μπορεί η Ξάνθη να μην είναι στην ατζέντα του υπουργείου ως προς την ίδρυση νέων τμημάτων αλλά το Πανεπιστήμιο υλοποιεί μια σειρά από έργα ανακαίνισης και συντήρησης των υφιστάμενων υποδομών του.

Όπως ανέφερε ο οκ. Μάρης είναι σε διαδικασία δημοπράτησης το μεγάλο έργο ανακαίνισης των φοιτητικών εστιών της Πανεπιστημιούπολης στα Κιμμέρια, προϋπολογισμού 8.600.000 ευρώ. Επίσης είναι ήδη σε φάση κατασκευής από εργολάβο η μικρή φοιτητική εστία στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ 36 κλινών. Επίσης στο τελικό στάδιο βρίσκεται  το έργο κατασκευής των συνδετήριων οδών και των κόμβων στην Πανεπιστημιούπολη και εντός των ημερών θα υποβληθεί στην περιφέρεια μελέτη για την οδοσήμανση. Τέλος όπως επεσήμανε ο κ. Μάρης είναι σε φάση κατασκευής η Θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων στο κτήριο 2 των Προκάτ στην Πολυτεχνική Ξάνθης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Λύκειο Ελληνίδων Γιαννιτσών υποδέχτηκε στο χώρο του το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης

Ξεναγήθηκαν στο Εκθετήριο Ελληνικών Παραδοσιακών Ενδυμασιών του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθ…