Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Εκτόξευση κερδών για τα Πλαστικά Θράκης το α΄ τρίμηνο

Εκτόξευση κερδών για τα Πλαστικά Θράκης το α΄ τρίμηνο

0

Έκανε την καλύτερη επίδοση τριμήνου όλων των εποχών ο Όμιλος

Αύξηση εσόδων κατά 50,5%, στα 111,3 εκατ. ευρώ, εμφάνισαν το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2020, τα Πλαστικά Θράκης σε επίπεδο ομίλου. Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, αποσβέσεων και φόρων (Ebitda) –δεν περιλαμβάνονται δαπάνες 733 χιλ. ευρώ για την αναδιοργάνωση της Don & Low Ltd– εκτοξεύθηκαν σε 36,7 εκατ. ευρώ από 9,5 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2020. Αντίστοιχα υψηλή άνοδο καταγράφουν και τα κέρδη προ φόρων που ανήλθαν σε 29,4 εκατ. ευρώ από 4,7 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2020. Η εισηγμένη μείωσε τον καθαρό δανεισμό κατά περίπου 29 εκατ. ευρώ, στα 9,1 εκατ. ευρώ, έναντι 38,2 εκατ. ευρώ στα τέλη Δεκεμβρίου 2020, με τα ίδια κεφάλαια να διαμορφώνονται σε 208,6 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 24,4 εκατ. ευρώ από 2,8 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Η σημαντική βελτίωση των μεγεθών του πρώτου τριμήνου αποδίδεται στην αυξημένη ζήτηση για προϊόντα που σχετίζονται με την ατομική προστασία και υγεία και ειδικότερα σε τεχνικά υφάσματα που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές προσωπικής προστασίας. Όπως και στην ενισχυμένη ζήτηση για προϊόντα του τομέα της συσκευασίας τροφίμων. Αντίθετα, μειωμένη είναι η ζήτηση σε προϊόντα συσκευασίας που σχετίζονται με τον κλάδο της εστίασης, όπου τα καταστήματα ανέστειλαν τη λειτουργία τους ή περιορίστηκαν στην εξυπηρέτηση κατ’ οίκον για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της πανδημίας.

Η εισηγμένη εκτιμά ότι τα οικονομικά μεγέθη θα εξακολουθήσουν να παρουσιάζουν ικανοποιητική πορεία, τόσο σε επίπεδο κερδοφορίας όσο και σε επίπεδο ρευστότητας και κατά το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης 2021. Και αυτό λόγω της διατήρησης ικανοποιητικής ζήτησης για μεγάλο μέρος του προϊοντικού χαρτοφυλακίου, παρά τυχόν επιμέρους περιορισμένες διακυμάνσεις, της διευρυμένης πελατειακής βάσης, της ενισχυμένης ρευστότητας και της συνέχισης της εφαρμογής αυστηρών μέτρων προστασίας.

Οι πρώτοι μήνες της χρονιάς, σύμφωνα με την εταιρεία, χαρακτηρίστηκαν από τις σημαντικά αυξημένες τιμές των βασικών πρώτων υλών σε παγκόσμιο επίπεδο (συγκριτικά με το 2020) και τις ελλείψεις σε κατηγορίες πρώτων υλών. Ωστόσο, οι μεταβολές αυτές των τιμών δεν επηρέασαν τη λειτουργία του ομίλου, ενώ για τους επόμενους μήνες του έτους αναμένεται ομαλοποίηση των προσφερόμενων ποσοτήτων και σταδιακή αποκλιμάκωση των τιμών, χωρίς ωστόσο να προσεγγίσουν τα επίπεδα του προηγούμενου έτους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Sunlight Group: Στην παραγωγή πρωτότυπης μπαταρίας 2ης ζωής

Στο ερευνητικό ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Battery2Life συμμετέχει η εταιρεία …