Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Δύο επιχειρήσεις καταδίωξης διακινητών στη Ροδόπη

Δύο επιχειρήσεις καταδίωξης διακινητών στη Ροδόπη

0

Συνελήφθησαν έξι διακινητές, οι οποίοι μετέφεραν συνολικά δώδεκα μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν το Σάββατο  το πρωί, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, έξι διακινητές, πέντε άνδρες ελληνικής υπηκοότητας και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης και σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους πέντε δράστες, διότι ενεργώντας από κοινού με τη χρήση τριών οχημάτων (δύο αυτοκίνητα και ένα αυτοκίνητο) μετέφεραν παράνομα επτά μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου με το οποίο μετέφεραν τους μη νόμιμους μετανάστες, δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια το ακινητοποίησε σε επαρχιακή οδό και μαζί με τον συνοδηγό – συνεργό του επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί, αλλά συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε οικισμό της Ροδόπης, συνελήφθη ο αλλοδαπός διακινητής, διότι εντοπίσθηκε να οδηγεί αγροτικό αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, πέντε μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο δράστης δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι το παραπάνω όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ και δέος από την πρωτοφανή ενέργεια δηλητηρίασης του νερού του Μυρωδάτου!

Συγκλονισμένες οι Αρχές. Κάνουν λόγο για εγκληματική ενέργεια  Δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρί…