Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση Δώρο Πάσχα: Πιστώνεται σήμερα το υπόλοιπο στους εργαζόμενους σε αναστολή

Δώρο Πάσχα: Πιστώνεται σήμερα το υπόλοιπο στους εργαζόμενους σε αναστολή

0

Αφορά 585.000 εργαζόμενους σε αναστολή τον Απρίλιο

Το πρώτο μέρος του Δώρου που αφορούσε τον χρόνο της αναστολής από 1η Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου πιστώθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη. Σήμερα  Πέμπτη αναμένεται να πληρωθούν το δεύτερο τμήμα του Δώρου Πάσχα περίπου 585.000 εργαζόμενοι που ήταν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Απρίλιο.

Το πρώτο μέρος του Δώρου που αφορούσε τον χρόνο της αναστολής από 1η Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου πιστώθηκε τη Μ. Τετάρτη. Το δεύτερο τμήμα όπως είχε ανακοινωθεί αφορά το διάστημα αναστολής των συμβάσεων εργασίας από 1 Απριλίου έως 30 Απριλίου, με βάση τα 534 ευρώ.

Για παράδειγμα, εργαζόμενος στον τουρισμό που βρίσκεται σε αναστολή από την 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου, δηλαδή το τετράμηνο που αποτελεί προϋπόθεση για τη λήψη της αναλογίας του Δώρου από το κράτος, δικαιούται 267 ευρώ. Τη Μεγάλη Τετάρτη έλαβε 200 ευρώ και σήμερα θα του πιστωθούν τα υπόλοιπα 67.

Εργαζόμενος με ονομαστικό μισθό 800 ευρώ, που ήταν σε αναστολή το πρώτο τρίμηνο του 2021, δηλαδή από 1η Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου, ενώ τον Απρίλιο επέστρεψε στην εργασία του:

Δικαιούται 200 ευρώ από το κράτος και 100 ευρώ από τον εργοδότη του. Τα έλαβε όλα την Μ. Τετάρτη και δεν έχει να περιμένει τώρα κάποιο ποσό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ασθενές» το οικονομικό κλίμα στις επιχειρήσεις της Ξάνθης

Έλλειψη ρευστότητας, εργατικού δυναμικού και μειωμένη κατανάλωση Πολλές επιχειρήσεις κλείν…