Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Διαμαρτυρία στην πλατεία για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη

Διαμαρτυρία στην πλατεία για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη

0

Κάλεσμα από την ΚΕΕΡΦΑ, την Αριστερή Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ξάνθης και το ΚΚΕ(μ-λ)

 

H Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Ξάνθης διαδηλώνει σήμερα, Σάββατο 15 Μαΐου στις 12.00μ για τις εχθροπραξίες κατά των Παλαιστινίων.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλει, «τη δολοφονική πολιτική του κράτους τρομοκράτη του Ισραήλ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Γάζα» και συμπληρώνει: «87 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 18 παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους από τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού μέσα σε λίγες μέρες. 830 διαδηλωτές τραυματίστηκαν στην Ανατολική Ιερουσαλήμ από τις βίαιες επιθέσεις της αστυνομίας στις διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων Παλαιστινίων αλλά και κατά την εισβολή στο Τέμενος Αλ Άκσα εν μέσω Ραμαζανιού». Οι ίδιοι καταδικάζουν την στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία έσπευσε να διορθώσει την αρχική της ανακοίνωση που μιλούσε για “βίαια επεισόδια” με μια δεύτερη που καταδικάζει τις “πυραυλικές επιθέσεις εναντίον αμάχου πληθυσμού στο Ισραήλ” και που αναγνωρίζει “το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα”!

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας καλούν επίσης η Αριστερή Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ξάνθης και το  ΚΚΕ(μ-λ) Ξάνθης. Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι: «Για μια ακόμη φορά ο Παλαιστινιακός λαός αντιμετωπίζει τη βαρβαρότητα του Ισραηλινού κράτους. Η κυβέρνηση Νετανιάχου έχει κλιμακώσει τις τελευταίες μέρες την τακτική του απαρτχάιντ που εφαρμόζει εδώ και δεκαετίες. Με εκτοπίσεις Παλαιστινίων, νέους εβραϊκούς εποικισμούς, κατάληψη από την αστυνομία μουσουλμανικών χώρων λατρείας στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Με μαζικούς βομβαρδισμούς στην λωρίδα της Γάζας και την Δυτική Όχθη, με πογκρόμ της αστυνομίας και ακροδεξιών ομάδων και μαζικές δολοφονίες. Όμως αυτός ο μαρτυρικός λαός δεν υποτάσσεται και δεν εγκαταλείπει τον αγώνα του. Μάχεται για το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα του στην ζωή και τις εστίες του, στην αυτοδιάθεσή του και την ανεξάρτητη κρατική του υπόσταση. Αντιμετωπίζει την πολεμική μηχανή και την δολοφονική αστυνομία του Ισραήλ πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος σε νεκρούς και τραυματίες με τραγικό απολογισμό των τελευταίων ημερών τουλάχιστον 40 νεκρούς, μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μισθοδοσία μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους

Η μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πραγματοποιείται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (…