Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Άνοιξε και πάλι η έκθεση του Μουσείου Αβδήρων

Άνοιξε και πάλι η έκθεση του Μουσείου Αβδήρων

0

Το μουσείο και ο αρχαιολογικός χώρος θα έχουν σήμερα ελεύθερη είσοδο για το κοινό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης ανακοίνωσε ότι η Έκθεση του Μουσείου Αβδήρων άνοιξε και πάλι για το κοινό, την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021. Υπενθυμίζεται ότι σε λειτουργία τελεί και ο Αρχαιολογικός Χώρος Αβδήρων από την Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021.

Το φρούριο της Καλύβας, ο Μακεδονικός Τάφος Σταυρούπολης -Κομνηνών, καθώς και ο Αρχαιολογικός Χώρος Πόρων είναι επισκέψιμα κατόπιν συνεννόησης.

Στο πλαίσιο της ασφαλούς λειτουργίας και της προστασίας από την διασπορά του Covid-19, θα τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα, όπως υποχρεωτική χρήση μάσκας για το προσωπικό και το κοινό, χρήση αντισηπτικών μέσων, τήρηση ελάχιστης απόστασης (2 μ.), περιορισμένος αριθμός επισκεπτών. Σύμφωνα με τις ισχύουσες ρυθμίσεις, επιτρέπεται η ταυτόχρονη παρουσία 20 ατόμων (10 σε κάθε όροφο) στο Μουσείο και 40 ατόμων στον Αρχαιολογικό Χώρο Αβδήρων.

Το ωράριο λειτουργίας είναι:

Δευτέρα, Τετάρτη-Κυριακή: 8.00-15.30

Τρίτη: κλειστά

Ιδιαίτερα, σήμερα Τρίτη 18 Μαΐου 2021, το Μουσείο και ο Αρχαιολογικός χώρος Αβδήρων θα παραμείνουν ανοιχτά με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, λόγω εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Η χαμένη άνοιξη» του Στρατή Τσίρκα

Ιούλιος 1965. Ο Αντρέας, δεκαοχτώ χρόνια πολιτικός πρόσφυγας, επιστρέφει επιτέλους στην πα…