Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αναμένεται να μετατραπεί σε covid free προορισμό η Θάσος

Αναμένεται να μετατραπεί σε covid free προορισμό η Θάσος

0

Τη «γαλάζια Ελευθερία» για τον άμεσο εμβολιασμό των νησιών ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τα βασικά σημεία της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία» με στόχο τον καθολικό εμβολιασμό των κατοίκων στα νησιά μίλησε στην σημερινή σύσκεψη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» αφορά στον καθολικό εμβολιασμό όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Επίσης τόνισε πως στόχος είναι ο καθολικός εμβολιασμός όλων των νησιών της Ελλάδας, με εξαίρεση την Κρήτη, έως το τέλος του Ιουνίου.

Η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» αφορά στον καθολικό εμβολιασμό όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ενώ έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι εμβολιασμοί σε 32 νησιά και σε άλλα 36 ολοκληρώνονται έως τέλος Μαΐου. Στο πλαίσιο αυτό συγκροτούνται νέα εμβολιαστικά κέντρα από τις δυνάμεις του ΕΣΥ και κινητά συνεργεία εμβολιασμού που θα υποστηρίξουν την ολοκλήρωση του καθολικού εμβολιασμού. Tην Τρίτη 11-05-2021 ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης συμμετείχε στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για τον καθολικό εμβολιασμό των μόνιμων κατοίκων νησιών με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων.

Η Θάσος εντός της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία»

Μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης, δήλωσε τα εξής: «Εκφράζω την ικανοποίησή μου για τη σημερινή εξαγγελία του Πρωθυπουργού καθώς και για το σχέδιο «Γαλάζια Ελευθερία» στο σύνολο του. Ο Δήμος Θάσου ήδη από τις 19-04-2021, αναγνωρίζοντας ότι η πορεία των εμβολιασμών και η ανάδειξή της ως αποτελεσματικό μέσο αποτελεί το βασικό ζητούμενο της σημερινής επικοινωνιακής προσέγγισης στον τουρισμό, είχε καταθέσει και επίσημα το αίτημά του για τον καθολικό εμβολιασμό των μόνιμων κατοίκων της Θάσου ενόψει και της έναρξης της τρέχουσας τουριστικής περιόδου. Με την εφαρμογή του σχεδίου «Γαλάζια Ελευθερία» η Θάσος θα μετατραπεί σε Covid free προορισμό, ενώ χτίζεται γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα το τοίχος ανόσιας στον τόπο μας, ο οποίος το έχει ανάγκη εν όψει της τουριστικής περιόδου!

Όσο αναβαθμίζεται η υγειονομική εικόνα της Θάσου τόσο περισσότερο αισιόδοξοι αισθανόμαστε για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο. Πλέον ως μόνιμοι κάτοικοι της Θάσου, καλούμαστε όλοι να συμμετέχουμε μαζικά στον εμβολιασμό».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…