Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ΠτΔ από την Αλεξανδρούπολη: Είμαστε υπερήφανοι για τους Θρακιώτες ακρίτες μας

Η ΠτΔ από την Αλεξανδρούπολη: Είμαστε υπερήφανοι για τους Θρακιώτες ακρίτες μας

0

 

Εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκπροσώπησε την κυβέρνηση

 

Με λαμπρότητα και με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων λόγω πανδημίας του κορωνοϊού, γιόρτασε η Αλεξανδρούπολη, την 101η επέτειο απελευθέρωσής της.

Επίτιμη καλεσμένη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία βρέθηκε από την Πέμπτη στην περιοχή και συμμετείχε σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε την δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Ανθίμου, παρουσία των αρχών του τόπου, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της Δόμνας Βισβίζη στην πλατεία του Φάρου.

Η ίδια δήλωσε : «Οι Θρακιώτες ακρίτες φυλάνε με αυταπάρνηση τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα και η Αλεξανδρούπολη αποτελεί κόμβο ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή». Επίσης εξέφρασε την ελπίδα ότι το 2021 θα είναι η τελευταία χρονιά της υγειονομικής κρίσης, καθώς, όπως είπε, η πιστή τήρηση του εμβολιαστικού προγράμματος εγγυάται την επιστροφή στην ομαλότητα.

Σε μήνυμά της ανέφερε: «Στις 14 Μαΐου 1920, τόσο η Αλεξανδρούπολη όσο και η Κομοτηνή απελευθερώνονται και ενσωματώνονται στον εθνικό κορμό. Διακόσια χρόνια μετά την κήρυξη της Επανάστασης και 101 χρόνια από την ενσωμάτωση, γιορτάζουμε την επέτειο αυτή στην Αλεξανδρούπολη, για δεύτερη δυστυχώς χρονιά σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης. Ελπίζουμε όμως ότι θα είναι η τελευταία, αφού η πιστή τήρηση του εμβολιαστικού προγράμματος εγγυάται την επιστροφή της χώρας στην ομαλότητα.

Είμαστε υπερήφανοι για τους Θρακιώτες ακρίτες μας, που φυλάνε με αυταπάρνηση τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα. Είμαστε υπερήφανοι για την Αλεξανδρούπολη, μια πόλη που αποτελεί κόμβο ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή και εγγυητή σταθερότητας για τη Θράκη και συνολικά για την πατρίδα μας».

Την κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις της Αλεξανδρούπολης εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Παραβρέθηκαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, θρησκευτικές, στρατιωτικές και αυτοδιοικητικές αρχές.

 

Εορταστικές εκδηλώσεις και στην Κομοτηνή

Με δοξολογία στον ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης τιμήθηκε η επέτειος της απελευθέρωσης και στην Κομοτηνή. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…