Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα “Τραπεζάκια έξω” αλλά για ..λίγους στην Ξάνθη

“Τραπεζάκια έξω” αλλά για ..λίγους στην Ξάνθη

0

Με δυσκολίες η επανεκκίνηση της εστίασης εν μέσω αργιών  – Πασχαλιάτικες υπερωρίες για τους λογιστές

 

 «Φέσι» στον εργοδότη το δεύτερο self test του υπαλλήλου

 

Ανεβάζει ρολά η εστίαση τη Δευτέρα 3 Μαΐου  μετά από έξι μήνες lockdown. Η πρεμιέρα των καταστημάτων που θα λειτουργήσουν μόνο με τα τραπεζάκια συμπίπτει με αργία καθώς είναι η Δευτέρα του Πάσχα και αυτό δημιουργεί αρκετά προβλήματα, ενώ αναμένονται περαιτέρω διευκρινήσεις αναφορικά με την λειτουργία και των καφέ μπαρ

Όλα της επανεκκίνησης δύσκολα εν μέσω αργιών

Την χαρά της επανεκκίνησης μετά από τόσους μήνες απραξίας διαδέχεται ο προβληματισμός καθόσον το άνοιγμα εν μέσω αργιών (Δευτέρα του Πάσχα  και Πρωτομαγιάς) δημιουργεί διάφορα προβλήματα με βασικότερο στην τροφοδοσία των καταστημάτων ιδιαιτέρως αυτών που έχουν ευπαθή προϊόντα: «Σίγουρα αυτή την μέρα την περιμέναμε αλλά το γεγονός ότι επιλέχθηκε η συγκεκριμένη μέρα εν μέσω αργιών δημιουργεί προβλήματα στην τροφοδοσία. Για παράδειγμα το χονδρεμπόριο μπορεί να μας προμήθευσε μέχρι την Μ. Πέμπτη. Αυτό δημιουργεί προβλήματα στα καταστήματα με ευπαθή προϊόντα όπως ψάρι. Γι αυτό πολλοί συνάδελφοι θα ανοίξουν την Τετάρτη 5 Μαΐου», επισημαίνει η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κα Μαίρη Τσιακίρογλου.

Πασχαλιάτικες υπερωρίες για τους λογιστές

mpatzakidou

Το άνοιγμα της εστίασης την συγκεκριμένη ημερομηνία δημιουργεί και προβλήματα στον κλάδο των Λογιστών καθώς πολλοί απ’ αυτούς θα αναγκαστούν να δουλέψουν τις μέρες του Πάσχα για να υποβάλλουν τις αιτήσεις άρσης των αναστολών των υπαλλήλων στην εστίαση: «Θα μας δημιουργήσει προβλήματα και πολλοί θα κληθούμε να δουλέψουμε μέρες του Πάσχα αφού πρέπει να είμαστε εμπρόθεσμοι στην υποβολή των αιτήσεων για τοις αναστολές, Θα ταλαιπωρηθούμε …Άλλωστε πλέον το ξέρουμε ότι πάντα Σαββατοκύριακα ή αργίες ανοίγουν οι πλατφόρμες. Έχουμε φτάσει στα όρια μας αλλά κανείς δεν μας ακούει», αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγους Λογιστών Ξάνθης κα Ειρήνη Μπατζακίδου.

«Φέσι» στον εργοδότη το δεύτερο self test του υπαλλήλου

Ένα άλλο ζήτημα που έθιξε η κα Τσιακίρογλου είναι ότι ο υπάλληλος υποχρεούται  για δύο self test την εβδομάδα ενώ για τον εργοδότη είναι προαιρετικό. Ωστόσο το κράτος χορηγεί δωρεάν μόνο το ένα ενώ το δεύτερο το χρεώνει στον εργοδότη: «Αυτό είναι ένα επιπλέον κόστος. Σκεφτείτε κάποιος να έχει 20 υπάλληλους. Θα κληθεί να επιβαρυνθεί με 200 ευρώ τον μήνα. Και οι επιχειρήσεις αυτό τον καιρό δεν είναι για επιπλέον έξοδα. Περιμένουμε πώς και πώς ν’ ανοίξει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου με το πρόγραμμα  επιδότησης από το ΕΣΠΑ για την επανεκκίνηση. Ένα θετικό μέτρο που θα μας βοήθησε αρκεί να μην υπάρχει κωλυσιεργία από την γραφειοκρατία».

Όπως προαναφέρθηκε η εστίαση ανοίγει με τραπεζάκια έξω, όμως στην Ξάνθη και ιδιαίτερα στην Παλιά Πόλη λίγα είναι τα καταστήματα που έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος. Έτσι αυτομάτως δημιουργείται πρόβλημα καθώς αν ένα κατάστημα διαθέτει μόνο δύο ή τρία τραπέζια δεδομένων και των αποστάσεων που πρέπει να τηρεί δεν μπορεί να απασχολήσει υπαλλήλους γιατί δεν συμφέρει: «Υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις που δεν συμφέρει ν’ ανοίξουν ή το λειτουργούν μόνο οι εργοδότες έχοντας τους υπαλλήλους σε αναστολή. Έχουμε έναν δύσκολο γρίφο να λύσουμε. Είναι σαν να ξαναγυρνάμε στην Α’ Δημοτικού», σημειώνει η κα Τσιακίρογλου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο

Πού καταγράφηκαν μειώσεις και αυξήσεις Με ρυθμό 0,28% «έτρεξε» ο πληθωρισμός στα προϊόντα …