Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο αστυνομικής επιτήρησης για τις γιορτές

Τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο αστυνομικής επιτήρησης για τις γιορτές

0

Η αστυνομία επιχειρεί να «αποστειρώσει» την περιοχή

Τροποποιήσεις στο σχέδιο με βάση τις απογευματινές ανακοινώσεις Χαρδαλιά, ως προς τους λόγους επιτρεπόμενης μετακίνησης από νομό σε νομό, και τα απαραίτητα τεκμήρια

 

Για αυστηρούς ελέγχους στα διόδια προειδοποιεί η κυβέρνηση, στην προσπάθεια να αποθαρρύνει τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, που δεν γίνονται για τους απολύτως αναγκαίους λόγους.

Η αστυνομία Ξάνθης θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο επιτήρησης που έχει καταστρώσει για τις γιορτές, με σκοπό να γίνει σαφές ότι θα πρέπει να τηρηθεί το μέτρο της απαγόρευσης της διαπεριφερειακής μετακίνησης.

Ήδη περιπολικά με δύο αστυνομικούς ανά όχημα βρίσκονται για ελέγχους στα διόδια του Ιάσμου, ενώ αστυνομική δύναμη βρίσκεται και στο Πόρτο Λάγος ελέγχοντας την είσοδο και έξοδο στον οικισμό. Παράλληλα, δύναμη επιτήρησης υπάρχει και τον κόμβο του Ιάσμου.

Αντίστοιχος σχεδιασμός και εφαρμογή υπάρχει και από την πλευρά της Κομοτηνής, ενώ η αστυνομία της Καβάλας, έχει αναλάβει την δυτική πλευρά διέλευσης στο νομό.

Την ορεινή περιοχή ελέγχουν τα ΑΤ Σταυρούπολης και Παρανεστίου.

«Έχουμε αποστειρώσει» την πόλη, εκτιμούν με βάση το σχεδιασμό, οι αστυνομικές δυνάμεις της Ξάνθης, ενώ αναμένονται οι απογευματινές ανακοινώσεις που θα καθορίσουν τους λόγους της επιτρεπτής μετακίνησης και θα υποδείξουν πιθανές τροποποιήσεις στον σχεδιασμό.

Μέχρι τώρα, μετακινήσεις από νομό, σε νομό είναι επιτρεπτές για λόγους εργασίας, υγείας, για την επιστροφή φοιτητών και για περιστάσεις, όπως κηδείες. Οι αστυνομικοί έχουν δικαίωμα να ζητήσουν επιπλέον πειστήρια (μήνυμα με ραντεβού σε ιατρό κλπ) και αυτό αποτελεί πρακτική που θα συνεχιστεί.

Σε κάθε περίπτωση, αν κριθεί ότι δεν υπάρχει αιτιολογημένος λόγος μετακίνησης από τους προβλεπόμενους, το όχημα καλείται να κάνει αναστροφή και να επιστρέψει, ενώ παράλληλα επιβάλλεται το αντίστοιχο πρόστιμο.

 

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…