Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Στη Βουλή το αίτημα των κτηνοτροφικών συλλόγων ΑΜΘ για ένταξη στα τα κριτήρια μοριοδότησης των Νέων Αγροτών

Στη Βουλή το αίτημα των κτηνοτροφικών συλλόγων ΑΜΘ για ένταξη στα τα κριτήρια μοριοδότησης των Νέων Αγροτών

0

Με επερώτηση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης από τον βουλευτή ΚΙΝΑΛ Μπαράν Μπουρχάν

Το πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης οι οποίοι καταγγέλλουν ότι, δεν συμπεριλήφθηκαν σε κανένα κριτήριο μοριοδότησης του υπομέτρου 6.1 Νέων Γεωργών, έφερε στη Βουλή ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Μπαράν Μπουρχάν με επερώτηση προς τον ΥΠΑΑΤ, επισημαίνοντας ότι ο δρομολογούμενος αποκλεισμός, όπως οι υπόλοιπες κατηγορίες υποψηφίων μειώνει τις πιθανότητες ένταξής στους στο συγκεκριμένο μέτρο.

Όπως ανέφεραν στην επιστολή τους προς τον κ. Λιβανό οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι ΑΜΘ, «η βοοτροφία, λόγω των απωλειών σε ζωικό κεφάλαιο από την οζώδη δερματίτιδα το 2015, προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανακάμψει και να επανέλθει στα επίπεδα παλαιοτέρων ετών. Παράλληλα, το αρνητικό ισοζύγιο εγχώριας παραγωγής και εισαγωγών, που έχει η Ελλάδα σε βόειο κρέας και γάλα και δεδομένης της βαρύτητας του κλάδου αυτού στην ακριτική περιοχή της ΑΜΘ, έχει ήδη δημιουργήσει ένα  βαρύ κλίμα δυσαρέσκειας  και απόγνωσης για το μέλλον βοοτροφίας καθώς και των νέων κτηνοτρόφων. Μην έχοντας ιδιαίτερο οικονομικό κίνητρο για να ασχοληθούν με ένα επάγγελμα που είναι τρόπος ζωής και που τους υποχρεώνει μαζί τις οικογένειές τους να κατοικούν και να κινούνται πάντα κοντά στην κτηνοτροφική τους εκμετάλλευση, αναγκάζονται να μετοικήσουν σε άλλες περιοχές  με απώτερο αποτέλεσμα να ερημώνουν ολοένα και περισσότερο οι ακριτικές περιοχές της χώρας μας».

Ο βουλευτής καλεί τον ΥΠΑΑΤ να αφουγκραστεί αυτά τα ζωτικής σημασίας θέματα και να μην αποκλείει την ένταξή τους στο προαναφερόμενο μέτρο στήριξης που δίνει ανάσα στην οικονομική τους βιωσιμότητα και ζητά να εκφράσει δημόσια την κυβερνητική πρόσθεση σε αυτή την κατεύθυνση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …