Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Σκληρή δουλειά συνυφασμένη με ταλέντο, άξια σεβασμού

Σκληρή δουλειά συνυφασμένη με ταλέντο, άξια σεβασμού

0

Θα ήταν μεγάλη παράλειψή μας , να μην κάνουμε τιμητική αναφορά, σε τρία πολύ ταλαντούχα παιδιά, που αναδείχτηκαν στο μπασκετικό στερέωμα, προερχόμενα από την Ακαδημία του ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ.

Κοινό χαρακτηριστικό και των τριών, η σκληρή δουλειά, το ταλέντο, ο χαρακτήρας, η τεράστια αγάπη για την καλαθοσφαίριση, συστατικά που οδηγούν στην επιτυχία και στην αναγνώριση.

Ο λόγος για τον ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ ΑΠΟΛΛΩΝ, τον ΕΡΜΕΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΏΤΗ και τον ΖΑΜΠΑΚΗ ΑΝΤΩΝΗ.

 

Ο Δεληγιώργης Απόλλων, αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφή παίκτη, που έφυγε από τον Αρίων, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του, την ποιότητα της τεχνικής κατάρτισης, που αποκτήθηκε από τη θητεία του στην Ακαδημία μας.

Στα 15 του χρόνια, βοήθησε καθοριστικά την παιδική μας ομάδα, να καταλάβει την 3η θέση στην Ελλάδα και τον ίδιο να ανακηρύσσεται πολυτιμότερος παίκτης, όσο και 1ος σκόρερ της τελικής φάσης, που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, το 2008.

Εκτός από την έφεσή του στο σκοράρισμα, το μεγάλο του προσόν, σε ηλικία 15 ετών ήταν η επιτελική, οργανωτική αντίληψη του παιχνιδιού, γεγονός που τον έχρισε διεθνή.

Μέλος της Εθνικής Ομάδας Παίδων, όπως και Εφήβων, με σημαντικό χρόνο συμμετοχής.

Η καλύτερη χρονιά του, ήταν το 2013, στην πρώτη παρουσία στην Α2 με την ομάδα του ΟΦΗ, με τον κόουτς Τακιανό, όπου ο τύπος τον αναγνώρισε ως καλύτερο ρούκι.

Ο Παναγιώτης Ερμείδης αγωνίστηκε δύο χρόνια στον Αρίωνα, όμως ήταν αρκετά για να ξεδιπλωθεί το σπάνιο ταλέντο του. Ήταν ο θεμέλιος λίθος στην κατάκτηση της 5ης θέσης στην Ελλάδα, της εφηβικής μας ομάδας, στην Πτολεμαΐδα, το 2015, όπου χρίσθηκε πρώτος σκόρερ της τελικής φάσης. Η φοβερή του επαφή με το καλάθι, από οποιαδήποτε θέση του γηπέδου, η απαράμιλλη πλαστικότητα των κινήσεων μπορούσε να εκθέσει τον καλύτερο αμυντικό παίκτη. Μεγαλύτερο προσόν που έχει, η μπασκετική ευφυία και πνευματική ωριμότητα, που αποδείχτηκε περίτρανα σ’ ένα παιχνίδι, το 2015, στη Θεσσαλονίκη, ενώ το σκορ ήταν 70-70, κλέβουμε την μπάλα τα τελευταία 3΄΄, την πιάνει στα χέρια ένα μέτρο κάτω από το κέντρο του γηπέδου και ορμάει στο αντίπαλο καλάθι, αποφεύγοντας έναν αμυντικό, αλλά πριν από αυτό, σήκωσε το κεφάλι, είδε τον χρόνο που απόμεινε στον πίνακα, αξιολογώντας να πάει σε λέι απ. Όλα αυτά σε τρία δευτερόλεπτα. Μεγάλη νίκη!

Ο Αντώνης Ζαμπάκης, ξεκίνησε το μπάσκετ στην Ακαδημία του Αρίωνα, σε μικρή ηλικία, μιας και το σπίτι του, ήταν κοντά στο γήπεδο. Από νωρίς φάνηκε, ότι τα σωματικά του προσόντα, θα ήταν πολύ πάνω του μετρίου. Παράλληλα με την άψογη τεχνική κατάρτιση που απέκτησε, προπονούμενος στα τμήματά μας, διαμορφώνοντας έναν ήπιο χαρακτήρα, διαπνεόμενος από αλτρουισμό, ωριμότητα, εργατικότητα.

Όλα αυτά συνετέλεσαν, σε ηλικία 15 ετών, να δεχτεί πρόταση μεταγραφής, από τον ΠΑΟΚ. Ακολούθησαν πολλές επιτυχίες στα τρία χρόνια που αγωνίσθηκε στη Θεσσαλονίκη, όμως η κλήση του στην Εθνική Παίδων και Εφήβων μετέπειτα, επισφράγισε την ποιότητα, που διέθετε.

Το μεγάλο του προσόν είναι ότι, λόγο των σωματομετρικών δυνατοτήτων, μαζί με την πολύ καλή τεχνική, μπορεί να αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις, ανάλογα με το παιχνίδι.

Καταθέτω δηλώσεις για τον ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ των τριών αθλητών:

Ο Δεληγιώργης Απόλλων δήλωσε: “Στην ομάδα του Αρίωνα έμαθα να παίζω το παιχνίδι και να το αγαπώ. Σ’ αυτό συνέβαλλαν όλοι οι προπονητές και ειδικότερα ο Γιάννης Θερμός. Τους θεωρώ πλέον όλους φίλους μου και παρακολουθώ την πορεία της ομάδας απ’ όπου κι αν βρίσκομαι.

Ο Παναγιώτης Ερμείδης δήλωσε: “Στην οικογένεια του Αρίωνα, είναι γεγονός, πως περασα 2 από τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου, αν όχι τα καλύτερα. Εκτός από την μπασκετική μου ανάδειξη με την πρόκριση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και με την μεγάλη ατομική μου βελτίωση, το πιο σημαντικό για μένα είναι οι φιλίες που έκανα, οι οποίες κρατάνε μέχρι σήμερα και είμαι σίγουρος θα κρατήσουν για μια ζωή!

Ο Ζαμπάκης Αντώνης δήλωσε: “Από τα πρώτα βήματα στην οικογένεια του Αριωνα μόνο ευχάριστες αναμνήσεις έχω να θυμάμαι. Μου δίδαξαν όσα χρειάζεται κανείς στο τομέα του μπάσκετ και όχι μόνο .Τους ευχαριστώ θερμά για αυτό και τους στηρίζω σε όλα .”

Ο σύλλογός μας, έχοντας σαφή φιλοσοφία, ως προς τις μετεγγραφές νεαρών αθλητών, ποτέ δεν αποκόμισε οικονομικό όφελος, δίνοντας προτεραιότητα στην υλοποίηση του ονείρου κάθε ελπιδοφόρου νεαρού αθλητή. Άλλωστε ο ρόλος ενός ερασιτεχνικού συλλόγου είναι να διευκολύνει και όχι να βάζει εμπόδια στην εξέλιξη. Με αυτήν τη φιλοσοφία, πραγματοποιήθηκαν οι παραπάνω μεταγραφές.

Η πρόεδρος του ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
Αναστασία Νατάσα Μακρή

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρωτιές σε βόλεϊ και μπάσκετ για τα κορίτσια του 2ου Γυμνασίου

Την πρώτη θέση τους σχολικούς αγώνες βόλεϊ κατέκτησε η ομάδα των  κοριτσιών του 2ου Γυμνασ…