Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παράταση μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου για τη Διακομματική για τη Θράκη

Παράταση μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου για τη Διακομματική για τη Θράκη

0

Αναμένεται επιτάχυνση των διαδικασιών, με τα μέλη της να επισκέπτονται τουλάχιστον τρεις φορές τη Θράκη

Παράταση των εργασιών της για τέσσερις μήνες, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν και θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της, αποφάσισαν τα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης, κατά τη συνεδρίασή τους την Δευτέρα.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής είχε λάβει χώρα στις 19 Ιανουαρίου, όταν είχε αποφασιστεί τρίμηνη παράταση ώστε να ολοκληρωθεί το έργο της, όμως λόγω της έξαρσης της πανδημίας, η επιτροπή δεν συνεδρίασε ξανά παρά μόνο τη Δευτέρα, λίγες μέρες πριν την λήξη αυτής της παράτασης, και αυτό για να την δώσει εκ νέου.

Η κ. Μπακογιάννη φέρεται να τόνισε στην Επιτροπή πως από το Μάιο, ελπίζοντας πως θα βρίσκεται σε ύφεση η πανδημία, θα επιταχυνθούν ξανά οι διαδικασίες της επιτροπής, τόσο από άποψη συνεδριάσεων, όσο και από άποψη επισκέψεων στην Θράκη των μελών της επιτροπής.

Αναμένεται μάλιστα η επιτροπή να κάνει τουλάχιστον τρείς επισκέψεις στην περιοχή μας, μέχρι να καταλήξουν την τελική τους πρόταση μέχρι το Σεπτέμβριο. Να σημειωθεί πως μεταφέρθηκε αίτημα προς την Πρόεδρο από βουλευτή, οι συνεδριάσεις της επιτροπής να μεταδίδονται ζωντανά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος της επιτροπής κ. Ντόρα Μπακογιάννη στην εισήγησή της ενημέρωσε για την πρόοδο που έχει γίνει μέχρι τώρα, μιας και παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξαν επίσημες εργασίες, υπήρξε πρόοδος στη διαμόρφωση των επιμέρους κειμένων.

 Διαφωνίες στην αναπτυξιακή προσέγγιση

Να θυμίσουμε πως στην επιτροπή είχαν δημιουργηθεί δύο θεματικές ομάδες, μία Θεσμικών και Διασυνοριακών Θεμάτων, και μία Αναπτυξιακών Θεμάτων. Στα θεσμικά θέματα, φαίνεται να έχει γίνει αρκετή πρόοδος, με ένα αρχικό κείμενο στο οποίο ακόμα γίνονται κυρίως παρεμβάσεις στη διατύπωση, φαίνεται όμως πως θα είναι και το πρώτο που θα υποβληθεί για συζήτηση στις συνεδριάσεις της Επιτροπής, που ελπίδα είναι πως θα γίνουν συχνότερες αν υποχωρήσει η πανδημία.

Τα αναπτυξιακά φαίνεται πως θα είναι αυτά που θα καθυστερήσουν, πιθανότατα γιατί υπάρχουν διαφορές στην προσέγγιση στο θέμα της ανάπτυξης από τους συμμετέχοντες στην επιτροπή.

Για αυτό και η κ. Μπακογιάννη φέρεται να σημείωσε πως έχουν γίνει προσπάθειες και τηλεδιασκέψεις με τους εμπειρογνώμονες, προσπαθώντας να καταλήξουν στην εισήγηση ενός κοινού κειμένου, με διευκρινήσεις και από το Υπουργείο Οικονομικών για το αναπτυξιακό πλαίσιο, όπως αυτό επηρεάζεται και από την ενεργοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτό να υπάρχει κοινό κείμενο, το Προεδρείο θα λάβει υπόψη του όλα τα κείμενα των εμπειρογνωμόνων για να κάνει εισήγηση προς την Επιτροπή.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σημασία των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου

Λευτέρης Μ. Καρχιμάκης, Υπ. Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Στην πορεία προς τι…