Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Παράνομο παρασκευαστήριο αρωματικού καπνού στην Ξάνθη λειτουργούσε μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίας καπνού

Παράνομο παρασκευαστήριο αρωματικού καπνού στην Ξάνθη λειτουργούσε μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίας καπνού

0

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη. Συνελήφθησαν εννέα άτομα μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός

Από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στο λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν οκτώ άνδρες ελληνικής υπηκοότητας και ένας αλλοδαπός άνδρας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για εγκληματική οργάνωση και παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών, η οργάνωση διέθετε δομή αποτελούμενη από ένα αρχηγικό μέλος και δύο υποομάδες που δρούσαν αντίστοιχα σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη, με σκοπό την παρασκευή και τη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις 20 Απριλίου 2021 σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Ξάνθης, με τη συνδρομή και αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, συνελήφθησαν τα 9 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο «αρχηγός».

Πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες έρευνες σε 7 σπίτια και 3 αποθήκες που χρησιμοποιούσαν στις παραπάνω περιοχές, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-35.198 πακέτα λαθραίων τσιγάρων που περιείχαν συνολικά 703.960 τσιγάρα,

-738,6 κιλά αρωματικού καπνού,

-3.137 συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 156,85 κιλών,

-76,5 κιλά ακατέργαστου καπνού,

-145,5 κιλά γλυκερίνης,

-αρωματικές ουσίες σε υγρή μορφή,

-χρηματικό ποσό 56.160 ευρώ και

-9 κινητά τηλέφωνα.

Σε ένα από τα προαναφερόμενα σπίτια σε περιοχή της Ξάνθης, εντοπίσθηκε ειδικά διαμορφωμένο παρασκευαστήριο αρωματικού καπνού για χρήση σε ναργιλέ, το οποίο διέθετε τρεις μηχανές άλεσης και αεροστεγούς συσκευασίας, μία μπετονιέρα, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και αντιασφυξιογόνο μάσκα.

Επιπλέον κατασχέθηκαν 4 οχήματα, ένα από τα οποία διέθετε κρύπτες για την απόκρυψη και μεταφορά των λαθραίων καπνικών προϊόντων, ενώ στην κατοχή ενός συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 67 ναρκωτικά δισκία χωρίς ιατρική συνταγή.

Τα λαθραία τσιγάρα και ο καπνός θα σταλούν στα αρμόδια τελωνεία. Οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί υπολογίζονται σε πάνω από 329.000 ευρώ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνελήφθη καλλιεργητής κάνναβης σε οικισμό της Καβάλας

Κατασχέθηκαν ένα δενδρύλλιο κάνναβης, 436,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ειδικός εξ…