Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Π. Σταμπουλίδης: Αμέσως μετά το Πάσχα το άνοιγμα της εστίασης

Π. Σταμπουλίδης: Αμέσως μετά το Πάσχα το άνοιγμα της εστίασης

0

Ο Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή εκτίμησε ότι ακόμα και πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα θα μπορούν να ψωνίζουν οι πολίτες από τα καταστήματα χωρίς ραντεβού

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης μίλησε για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων τις επόμενες ημέρες, τονίζοντας πως σημαντικό πρόσθετο βοηθητικό εργαλείο στην επαναλειτουργία των δομών αποδεικνύεται το self test.

Όπως εκτίμησε ο ίδιος στο Πρώτο Πρόγραμμα στους 105,8 και στους 91,6 και την εκπομπή «Πρώτο Αλλιώς», από την επόμενη εβδομάδα και πάντα με βάση και τη θέση των ειδικών της αρμόδιας επιτροπής, θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα.

Επίσης, διατύπωσε ότι ακόμα και πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα θα μπορούν να ψωνίζουν οι πολίτες από τα καταστήματα χωρίς ραντεβού, ενώ αμέσως μετά το Πάσχα θα ανοίξει και η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους.

«Επιθυμούμε να είχε γίνει το άνοιγμα των mall χθες», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή, επισημαίνοντας παράλληλα πως όλα κρίνονται από τα επιδημιολογικά δεδομένα, χαρακτηρίζοντας τον Απρίλιο σημαντικό μήνα. Πάντως, εμβολιασμοί, self test και καιρός είναι πολύτιμοι «σύμμαχοι».

Σύμφωνα με ό,τι σημείωσε ο κος Σταμπουλίδης, σημαντικό πρόσθετο βοηθητικό εργαλείο στην επαναλειτουργία των δομών αποδεικνύεται το self test το οποίο θα εφαρμοστεί άμεσα στο λιανεμπόριο και τους εργαζομένους σε αυτό, όπως ξεκαθάρισε, κατά τα πρότυπα των σχολείων, δηλαδή δύο φορές την εβδομάδα. Και αυτό θα δηλώνεται σε ειδική πλατφόρμα με τη χρήση του ΑΜΚΑ του καθενός.

Υπενθυμίζεται πως ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή έχει δώσει διευκρινίσεις στην ΕΡΤ για το ποια πολυκαταστήματα προς το παρόν επιτρέπεται να είναι ανοιχτά και ποια όχι. Ειδικότερα, απαγορεύεται η λειτουργία των mall, των εκπτωτικών χωριών και των καταστημάτων shop in shop. Aν όμως ένα πολυκατάστημα λειτουργεί υπό ένα ενιαίο νομικό πρόσωπο, μπορεί να λειτουργήσει.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αιτήσεις από την Τετάρτη για το επίδομα μητρότητας

Αφορά τις μη μισθωτές μητέρες Μια σημαντική στήριξη προσφέρει στις μη μισθωτές μητέρες το …