Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Οξύνθηκαν κι άλλο τα πνεύματα για τη ΔΕΣΜΟΣ πριν τη συνέλευση

Οξύνθηκαν κι άλλο τα πνεύματα για τη ΔΕΣΜΟΣ πριν τη συνέλευση

0

Αντεγκλήσεις Κουρτίδη-Βουρβουκέλη

Χρόνο και υπομονή ζήτησε ο εκπρόσωπος της ΠΑΜΘ στη ΔΕΣΜΟΣ και περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Κουρτίδης από τον συνάδελφό του στην περιφερειακό συμβούλιο Οδυσσέα Βουρβουκέλη, μετά την αιχμηρή ανακοίνωση του τελευταίου για τις παλινωδίες στη ΔΕΣΜΟΣ. Ο κ. Κουρτίδης εξέφρασε ενόχληση για τον «απαξιωτικό και μειωτικό λόγο» του κ. Βουρβουκέλη, όπως ανέφερε λίγο πριν τη συνέλευση που προγραμματίστηκε για να πραγματοποιηθεί χθες το απόγευμα και μετέφρασε την ένταση ως προσπάθεια στήριξης του επικεφαλής της Παράταξης Χριστόδουλου Τοψίδη.

Από την πλευρά του ο κ. Βουρβουκέλης κάλεσε τον κ. Κουρτίδη να αποδεχθεί την κριτική εκ της θέσης τους, και επέρριψε για ακόμη μια φορά ευθύνες στον Χρήστο Μέτιο για το αδιέξοδο που έχει φτάσει ο φορέας.

Η απάντηση στον Οδ. Βουρβουκέλη

Κύριε Βουρβουκέλη τα γραπτά μένουν και έχουν τις συνέπειές τους.

Από την παράταξη κου Τοψίδη έχουμε δει μόνο απαξιωτικές και υβριστικές αναφορές, για τα άτομα, που ανήκουν στη δική μας παράταξη και που έχουν εκλεγεί νόμιμα με την ψήφο του λαού. Είσαστε μοναδικοί στην εκφορά αυτού του είδους του λόγου. Αυτό το είδος της αποδομητικής και μειωτικής γραφής, ανήκει σε μία άλλη εποχή και χαρακτηρίζει αυτόν, που τα λέει και τα γράφει.

Καλώ λοιπόν τον κο Βουρβουκέλη, να ασκεί κριτική με επιχειρήματα και να μη χρησιμοποιεί ποτέ, όταν αναφέρεται σε εμένα προσωπικά απαξιωτικό και μειωτικό λόγο. Τον συμβουλεύω ως νομικός να το ανακαλέσει άμεσα και ως πολιτικός να δείχνει σεβασμό, προς τους συναδέλφους του, που υπερασπίζονται τα συμφέρονται του τόπου, που ζει και αυτός.

Άξιο απορίας είναι, ότι μία μέρα, πριν από μία σημαντική Γενική Συνέλευση της ΔΕΣΜΟΣ, όπου θα κριθούν σοβαρά θέματα για τον τόπο, βγήκε να προσβάλει το νόμιμο εκπρόσωπο της Περιφέρειας σε αυτήν. Γιατί νιώθετε αυτή τη στιγμή την ανάγκη, ότι πρέπει να βοηθήσετε τον αρχηγό σας;

Άξιο απορίας είναι, ότι ενώ έκανε δήλωση ο κος Τοψίδης και απαντήθηκε από εμένα και εκκρεμεί πολιτικός διάλογος, βγήκε σήμερα ο κος Βουρβουκέλης, για να κάνει αυτό που κατηγορεί εμένα.

Η ανταπάντηση Βουρβουκέλη

Κύριε Κουρτίδη, δεν κατανοώ -όπως και κανείς, άλλωστε- την ευθιξία σας, ωστόσο τη σέβομαι. Πλην όμως, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι η εκλογή ενός ατόμου σε αυτοδιοικητική θέση, δεν σημαίνει ότι τίθεται σε κάποιο άτυπο απυρόβλητο. Το αντίθετο συμβαίνει: η δημόσια θέση, επισύρει και δημόσια κριτική.

Οι πράξεις λοιπόν της Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ, όπως και οι πράττοντες (ως πολιτικά υποκείμενα και όχι ως πρόσωπα), υπόκεινται σε κρίση και κριτική. Έτι περισσότερο, στην πολιτική κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος και όχι εκ της πρόθεσης.

Με δεδομένο λοιπόν ότι το αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή στην ΔΕΣΜ-ΟΣ είναι μηδενικό και επειδή την ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση φέρει κατά κύριο λόγο ο επικεφαλής της παράταξης στην οποία ανήκετε, η κριτική είναι αναπόφευκτη – αν όχι υποχρεωτική για όσους στέκονται με καθαρή ματιά απέναντι στο ζήτημα και δεν επηρεάζονται από «συμπάθειες».

Επομένως, αν όντως θέλετε να μην δέχεστε κριτική, δεν θα το πετύχετε αν απλώς ζητάτε από τους πολιτικούς σας αντιπάλους να μην σας κρίνουν. Θα το πετύχετε, όταν (και αν) πάψετε να δίνετε αφορμές για κριτική.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό κύριε Κουρτίδη;

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…