Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο Σύλλογος γυναικών Ξάνθης τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με την συμβολική διαμαρτυρία στο Νοσοκομείο

Ο Σύλλογος γυναικών Ξάνθης τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με την συμβολική διαμαρτυρία στο Νοσοκομείο

0

Η στελέχωση της ΜΕΘ Ξάνθης, ένα από τα βασικότερα και κρισιμότερα αιτήματα των διοργανωτριών

Την Τετάρτη 7/4/2021, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και μετά από ένα χρόνο πανδημίας, ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Ξάνθης βρέθηκε έξω από το Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης, με σκοπό την ανάδειξη των ελλείψεων του δημοσίου συστήματος υγείας. Αυτή η συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο, έγινε για την ανάδειξη των προβλημάτων του νοσοκομείου , που λειτουργεί με το 60% των ιατρών σε σχέση με τις οργανικές θέσεις του, για τις ελλείψεις ακόμα και σε βασικές ειδικότητες ιατρών, τις 7 κλίνες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας που παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης ιατρικού κυρίως προσωπικού κά.

Τα αιτήματα του συλλόγου:

-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθούν πλήρως δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας.

-Επαναλειτουργία όλων των δημόσιων δομών Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Να ανοίξουν τώρα και οι 7 κλίνες ΜΕΘ του ΓΝΞ.

-Ενίσχυση των δομών ΠΦΥ με προσλήψεις όλου του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους, με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, με αποκεντρωμένα ιατρεία και κινητές μονάδες για κατ’ οίκον επισκέψεις που συνδέονται με τα Κέντρα Υγείας.

-Να επιταχθούν οι μεγάλες μονάδες του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση των επιχειρηματιών και να ενταχθούν στην ευθύνη του κράτους για να ενισχυθεί με τις απαραίτητες νέες κλίνες ΜΕΘ, να ενισχυθεί ο αριθμός των απλών κλινών νοσηλείας ασθενών, των διαγνωστικών εργαστηρίων και της πραγματοποίησης μοριακού ελέγχου δωρεάν για όλους και όλες.

-Μέτρα για την προστασία της Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Δωρεάν και με ευθύνη της εργοδοσίας τεστ σε όλους τους εργαζόμενους.

-Eξασφάλιση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …