Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ο Αθλητισμός ανοίγει δρόμο για την ευεξία και την ευζωία των δημοτών

Ο Αθλητισμός ανοίγει δρόμο για την ευεξία και την ευζωία των δημοτών

0

Ο σύλλογός μας, ο ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ, τα τελευταία είκοσι χρόνια, χρησιμοποιεί ως έδρα το Κλειστό Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο “ΑΛ.ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ”, που βρίσκεται στην Νεάπολη (ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ).

Όλο αυτό το διάστημα, είδαμε να αναπτύσσεται στην περιοχή, σταδιακά, ένα κίνημα φυσικής άσκησης, πεζοπορίας, τζόκινγκ, ποδηλασίας, από διαφορετικές ηλικίες δημοτών, το οποίο γιγαντώθηκε στις μέρες μας και ιδίως της καραντίνας λόγω του covid-19.

Οι πολίτες, για να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για άσκηση, επέλεξαν τη συγκεκριμένη περιοχή, τον γύρο των τριών χιλιομέτρων, που διαθέτει

-ωραίο περιβάλλον,

-μικρή κίνηση αυτοκινήτων,

-φαρδιά πεζοδρόμια,

-οικοδομικά αραιοκατοικημένη,

-πολλά δημόσια κτήρια που τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα δεν λειτουργούν.

Η φυσική άσκηση, πλέον, συνταγογραφείται και θεωρείται εξαιρετικός παράγοντας ίασης πολλών ασθενειών.  Εδώ, η δημοτική αρχή πρέπει να δείξει προσοχή, ώστε να προβλέπει τις ανάγκες των δημοτών.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, αισθανόμαστε ως χρέος, την κατάθεση προτάσεων, για τη βελτίωση των συνθηκών άθλησης των Ξανθιωτών, μιας και όλα δείχνουν ότι η αρχή της διά βίου άσκησης, βαίνει αυξανόμενη στην πόλη μας, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα:

-Ελαστικός τάπητας στα πεζοδρόμια, θα προφύλαγε από σκελετικές κακώσεις.

-Πρόσβαση σε νερό ανά πεντακόσια μέτρα.

-Χώροι για να παίρνουν ανάσα οι ηλικιωμένοι αθλούμενοι.

-Διαπλάτυνση πεζοδρομίων, όπου απαιτείται. -Συγκοινωνιακές ρυθμίσεις, με πεζοδρομήσεις, μονοδρομήσεις, τουλάχιστον, κατά την ώρα αιχμής.

-Τα Σαββατοκύριακα, το ένα ρεύμα των διπλών δρόμων να μετατρέπεται σε ποδηλατοδρόμο.

-Υιοθέτηση πολιτικών μείωσης των καυσαερίων, στην περιοχή.

-Έναρξη της ενεργειακής αναβάθμισης των κτηρίων, πρωτίστως από τα δημόσια, εκμεταλλευόμενοι τον αγωγό φυσικού αερίου, που προμηθεύει το νοσοκομείο. Με μια γραμμή εκατό μέτρων, θα μπορούσαν να καλυφθούν ενεργειακά, το 11ο Δημ. Σχολείο, το το 1ο Ειδικό Σχολείο και το ΚΕΣΥ που συστεγάζονται καθώς και το 5ο Γυμνάσιο, το 4ο Ενιαίο Λύκειο, το 1ο ΕΠΑΛ, το Κλειστό Αθλητικό Κέντρο “Αλέξανδρος Μπαλτατζής”, το ΕΚΑΒ και το γηροκομείο “Μέγας Βασίλειος”, με εξοικονόμηση μεγάλων χρηματικών ποσών και με θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον.

-Κίνητρα στους μόνιμους κατοίκους για τη συντήρηση των οικιών και των κήπων τους, με τρόπο που να δένει αισθητικά.

-Επίσης, αγορά από τον δήμο Ξάνθης, από ιδιώτες ή παραχώρηση από κρατικούς φορείς ή τράπεζες στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης, των μεγάλων εκτάσεων που βρίσκονται , μέσα στον νοητό κύκλο των τριών χιλιομέτρων και παραμένουν ανεκμετάλλευτες.

Ούτως ώστε, να κατασκευαστούν ανοιχτά γήπεδα, παιδικές χαρές, πάρκα αναψυχής, με πολύ πράσινο, που θα μετατρέψουν όλη την περιοχή της Νεάπολης σε πνεύμονα αθλητισμού, χαράς, ψυχαγωγίας, κάνοντας πράξη την ευζωία των δημοτών.

Φανταστείτε την εικόνα, στο δεξί πεζοδρόμιο οι περιπατητές, στο αριστερό οι δρομείς, στο οδόστρωμα οι ποδηλάτες, προσομοιάζει εικόνα μιας αναπτυγμένης ευρωπαϊκής πόλης.

Ένα όραμα, που αν το πιστέψουμε θα γίνει πραγματικότητα!

Μας αφορά όλους!

Η πρόεδρος του ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
Αναστασία – Νατάσα Μακρή

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΟΞ: Πρώτο επίσημο παιχνίδι την Κυριακή με τον Καραϊσκάκη στην Άρτα

Μοναδική απουσία του τραυματία Κρητικού Το πρώτο του επίσημο παιχνίδι της σεζόν θα δώσει τ…