Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Μουρίνιο: Πώς την… πάτησε στα οικονομικά με την Τότεναμ!

Μουρίνιο: Πώς την… πάτησε στα οικονομικά με την Τότεναμ!

1

Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν έχει τυχαία το παρατσούκλι Special One. Είναι… μοναδικός στο είδος του, πώς να το κάνουμε; Τα τελευταία χρόνια η καριέρα του είναι σε πτωτική πορεία, σε θέμα τίτλων και διακρίσεων. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο και για τα οικονομικά του Ζοζέ. Τα συμβόλαία του είναι μυθικά. Πριν δούμε πώς την… πάτησε, πρέπει να δείτε ποιές είναι στην Ελλάδα οι νόμιμες στοιχηματικες εταιριες. Έτσι θα είστε σίγουροι, όσοι ασχολείστε με το στοίχημα.

Στο θέμα μας πάλι… Εκμεταλλευόμενος τα κατορθώματά του στο παρελθόν, και το όνομα που έχει φτιάξει, ο Μουρίνιο, βρίσκει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει από τις ομάδες. Τώρα όμως, στην Τότεναμ, σαν να μην του… βγήκε του Special One!

Η Τότεναμ μπορεί να μην χρειαστεί να πληρώσει ολόκληρο το υπόλοιπο του συμβολαίου του Ζοζέ Μουρίνιο, εάν αυτός αποχωρήσει νωρίτερα από τον σύλλογο. Αυτό οφείλεται σε ρήτρες που σχετίζονται με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Πορτογάλος προπονητής δέχεται έντονη κριτική για την εικόνα που παρουσιάζουν οι Spurs το 2021. Αυτή η πίεση έγινε ακόμα μεγαλύτερη μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με τη Νιουκάστλ (2-2). Η Τότεναμ έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την γκέλα.

Οι υποψήφιοι διάδοχοι

Τα ΜΜΕ από το «Νησί» λένε ότι η διοίκηση της Τότεναμ έχει ήδη στο στόχαστρο τον Μπρένταν Ρότζερς. Ο Ρότζερς τα πάει περίφημα με τη Λέστερ και μοιάζει να έχει και ο ίδιος στο μυαλό του το βήμα παραπάνω. Να δουλέψει δηλαδή σε ένα μεγαλύτερο κλαμπ, με πιο μεγάλη οικονομική δύναμη. Δεν παίζει όμως μόνος του στους υποψηφίους για να διαδεχθούν τον Special One.

Ο Τζούλιαν Ναγκέλσμαν και ο Στίβεν Τζέραρντ είναι επίσης στη λίστα όσων κρατούν τις τύχες της Τότεναμ στα χέρια τους. Πρόκειται για δύο από τα next big things της προπονητικής. Σε μικρή ηλικία αμφότεροι, έχουν ήδη δείξει πολλά πράγματα και δεν θα αργήσει η στιγμή που θα βρεθούν στους πάγκους top class ομάδων.

Το συμβόλαιο του Μουρίνιο

Σε κάθε περίπτωση, η καρέκλα του Μουρίνιο τρίζει και έχουν αρχίσει να ακούγονται διάφορα για την αποζημίωσή του. Ο Special One έχει υπογράψει για 15 εκατ. λίρες τον χρόνο στην Τότεναμ. Απομένουν μάλιστα ακόμα δύο χρόνια στο συμβόλαιό του. Έτσι, δημιουργήθηκε το αίσθημα ότι οι Spurs θα έπρεπε να πληρώσουν 30 εκατ. λίρες για να διώξουν τον Ζοζέ. Ωστόσο, αυτό φαίνεται ότι δεν ισχύει.

Ο Μουρίνιο έβαλε την υπογραφή του σε ένα συμβόλαιο, το οποίο περιλαμβάνει υψηλά μπόνους. Κάποια από αυτά, αφορούν φυσικά και τη συμμετοχή της Τότεναμ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο βασικός μισθός του Μουρίνιο, σύμφωνα με την Daily Mail, είναι στα 10 εκατ. λίρες ετησίως.

Με μόλις οκτώ αγώνες να απομένουν στην Πρέμιερ Λιγκ, η Τότεναμ είναι δύο βαθμούς πίσω από την τετράδα. Είναι η εικόνα της όμως που απογοητεύει και την καθιστά μάλλον χειρότερη από τους περισσότερους ανταγωνιστές της. Για να μπορέσει να μπει στην τετράδα η Τότεναμ, θα πρέπει να αλλάξει πάρα πολύ την εικόνα της. Επίσης, δεν εξαρτάται μόνο από τα δικά της αποτελέσματα. Συνεπώς, ήδη είναι σε κίνδυνο… πολλά εκατομμύρια για τον Μουρίνιο.

Το συμβόλαιο του Μουρίνιο είναι ένα από τα πιο ακριβά μεταξύ των προπονητών ποδοσφαίρου. Όμως, τα μπόνους στόχων φαίνεται ότι θα του κοστίσουν ακριβά. Η κατάκτηση του Carabao Cup, αργότερα τον Απρίλιο, θα έδινε την πρόκριση των Spurs στο νέο Europa Conference League. Αν και θα έπρεπε να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Μάντσεστερ Σίτι για κάτι τέτοιο. Η Daily Mail προσθέτει ότι το συμβόλαιο δεν θεωρεί αυτήν τη διοργάνωση της UEFA ως στόχο…

Η αποζημίωση

Η απόλυση του Μουρίνιο θα εξακολουθούσε να είναι ακριβή και θα μπορούσε να κοστίσει περίπου 20 εκατ. λίρες. Παρόλα αυτά, είναι 10 εκατ. λίρες λιγότερο από ό,τι είχε ακουστεί πρόσφατα. Αυτό το «ψαλίδι» μόνο αμελητέο δεν είναι. Και για την Τότεναμ που τα γλιτώνει, και τον Special One που τα … χάνει!

Και μπορεί να μην του… λείψουν του Ζοζέ αυτά τα χρήματα, δεν παύουν όμως να αποτελούν ένα χτύπημα για έναν τόσο σκληρό διαπραγματευτή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Είναι μια από τις ελάχιστες φορές στην προπονητική του καριέρα, που ο Μουρίνιο φαίνεται να την… πατάει οικονομικά!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…