Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μεγάλη η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών της Ξάνθης για τις αδιάθετες δόσεις του εμβολίου

Μεγάλη η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών της Ξάνθης για τις αδιάθετες δόσεις του εμβολίου

0

Σχεδόν 800 αιτήσεις από εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών της Ξάνθης για τις αδιάθετες δόσεις των εμβολίων, οι οποίες προορίζονται για την εκπαίδευση και τα σώματα ασφάλειας, με βάση την απόφαση της κυβέρνησης.

Τη διαδικασία για όλους τους εκπαιδευτικούς στην Ξάνθη ανέλαβε η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία έχει καταρτίσει λίστα που μέχρι σήμερα αριθμεί σχεδόν 800 αιτήσεις (793).

Όπως μας ενημέρωσε ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Χρήστος Ιωαννίδης, η διεύθυνση έχει διαμορφώσει τον κατάλογο των ενδιαφερόμενων με φθίνουσα ηλικία (από 60 πλην μία ημέρα και κάτω, αφού οι μεγαλύτεροι δικαιούνται ήδη να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό) και τους καλούν με βάση την ενημέρωση που λαμβάνουν από τα εμβολιαστικά κέντρα. Ο κ. Ιωαννίδης έδωσε έμφαση στην επισήμανση ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν επιλέγει εμβόλιο, ούτε ρωτάει τι εμβόλιο θα κάνει και όλοι προσέρχονται κανονικά όταν καλούνται εκτάκτως.

Μέχρι σήμερα, για εμβολιασμούς αδιάθετων δόσεων καλεί το ΚΥ Εχίνου, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε με λιγότερες δόσεις και το ΚΥ Ξάνθης.

Το λογικό είναι βέβαια ότι, λόγω της ευαισθησίας στη συντήρηση για τα εμβόλια Pfizer και Moderna είναι πιο επιτακτικό να διατεθούν οι δόσεις, ενώ για την AstraZeneca μπορούν να διατηρηθούν και για τα ραντεβού τις επόμενης μέρας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νέο ωράριο στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία από το σχολικό έτος 2024/25

Αναλυτικά η υπουργική απόφαση Αλλάζει το ωράριο στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία από το νέο έ…