Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με εργαζόμενους του ΓΝΞ συναντήθηκε ο Μπαράν Μπουρχάν 

Με εργαζόμενους του ΓΝΞ συναντήθηκε ο Μπαράν Μπουρχάν 

0

Δόθηκε έμφαση στη λειτουργία της ΜΕΘ, αλλά και την σημερινή αδυναμία κάλυψης των non Covid παγίων αναγκών Υγείας

 

Στα πλαίσια της ενημέρωσης για την λειτουργία και τα προβλήματα του Νοσοκομείου, o βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ξάνθης, Μπαράν Μπουρχάν, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του συλλόγου εργαζομένων.

Υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για την πίεση που δέχεται το Νοσοκομείο από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα και τη μάχη που δίνουν καθημερινά οι υγειονομικοί υπό αντίξοες συνθήκες.

Η επαναλειτουργία της ΜΕΘ-Covid του Νοσοκομείου με κάλυψη των εφημεριών, είτε από ιατρούς άλλης ειδικότητας του νοσοκομείου Ξάνθης με υποειδικότητα εντατικολόγου, είτε από εντατικολόγους των γειτονικών πόλεων (Καβάλα, Δράμα κ.λπ.) θα πρέπει να αποτελέσει προσωρινή λύση, καθώς επέφερε την αποδυνάμωση των άλλων κλινών για την κάλυψη των αναγκών της ΜΕΘ, ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Μπαράν. .

Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα, ώστε να έρθουν μόνιμοι ιατροί στο Νοσοκομείο, αλλά και να δρομολογηθεί άμεση ένταξη των συμβασιούχων κι όλων των επικουρικών στο ΕΣΥ.

Ακόμη πρόσθεσε: «η αδυναμία κάλυψης των non Covid19 παγίων αναγκών Υγείας των πολιτών (όπως επείγοντα χειρουργεία) που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στον Ιδιωτικό Τομέα Υγείας και η εξουθένωση των υγειονομικών που παρά τις ελλείψεις, κυρίως σε μόνιμο Ιατρικό Προσωπικό, προσπαθούν να ανταποκριθούν στην πανδημία, χρήζουν άμεσης λύσης. Η εμπιστοσύνη στο νοσοκομείο θα πρέπει να επανακτηθεί με επαρκή στελέχωση, ώστε να καλύπτονται επαρκώς οι ανάγκες όλων των ασθενών και οι νοσούντες από τον κορωνοϊό να προσέρχονται έγκαιρα χωρίς δισταγμό για θεραπεία.

Οι εξαγγελίες – προ του κορωνοιού εποχής- της Κυβέρνησης, περί ανάγκης ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ κόπασαν, δεν πιστεύουμε ότι εγκαταλείφθηκαν. Όμως το ΕΣΥ, έμπνευση και δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ, απέδειξε ότι άντεξε και υπηρέτησε με αυταπάρνηση τον Άνθρωπο. Οι σημερινές συνθήκες κατέδειξαν πόσο απαραίτητο είναι το ΕΣΥ στην κοινωνία.

Η ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά αποτελεί πάγιο αίτημα του Κινήματος Αλλαγής και έχουμε επαναφέρει επανειλημμένα με Τροπολογίες στη Βουλή, όπως και η ενημέρωση των συγγενών των νοσηλευόμενων από κορωνοϊό μέσω Ερωτήσεων κατατεθειμένων στη Βουλή». Ο βουλευτής εξέφρασε την πρόθεση και επιμείνει να αναδεικνύει και από το βήμα της Βουλής αυτά τα προβλήματα έως ότου δοθεί μόνιμη λύση.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άσκηση Defender Europe 2021: Νέα μηνύματα στρατηγικής συνεργασίας από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης  

Παρών ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ Τη στρατηγική δέσμευση των Ηνωμένων Πολι…