Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Κατά του Vendor Outreach και των αιολικών πάρκων η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Ξάνθης

Κατά του Vendor Outreach και των αιολικών πάρκων η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Ξάνθης

0

Ζήτησε από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου να πάρει θέση και να εναντιωθεί και στις δύο επιχειρούμενες ενέργειες

 

Τα θέματα που έθεσε στη συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου την Τετάρτη αναδεικνύει η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση.

Το πρώτο αφορά στον διαμεσολαβητικό ρόλο του Επιμελητηρίου μεταξύ επαγγελματιών της Ξάνθης και του αμερικανικού στρατού μέσα από την εκδήλωση Vendor Outreach. «Ως Αντιμονοπωλιακή Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΒΕ Ξάνθης θεωρούμε απαράδεκτη οποιαδήποτε στήριξη του Επιμελητηρίου στην προσπάθεια εξωραϊσμού του αμερικάνικου στρατού», αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση, καλώντας την κυβέρνηση «να δώσει η κυβέρνηση χρήματα για τις ανάγκες του λαού και όχι για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ (είμαστε 2οι σε ποσοστό δαπανών επί του ΑΕΠ για το ΝΑΤΟ μετά τις ΗΠΑ)!». Η παράταξη ζήτησε από τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου να «να εκφράσει με κάθε τρόπο την εναντίωση στη μετατροπή της περιοχής μας σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο και για το λόγο αυτό σε στόχο των αντιτιθέμενων συμφερόντων».

Το δεύτερο θέμα αφορά στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην Π.Ε. Ξάνθης. Όπως επισημάνθηκε: «η ψήφιση του νέου νόμου από τη κυβέρνηση λύνει τα χέρια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στο κλάδο της ενέργειας να εγκαθιστούν ανεμογεννήτριες ακόμη και σε προστατευόμενες περιοχές με σοβαρή επιβάρυνση στο περιβάλλον. Ήρθε να συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερη ένταση την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που ως κυβέρνηση στήριξε την ίδια πολιτική της απελευθέρωσης και εμπορευματοποίησης της Ενέργειας, εγκρίνοντας εκατοντάδες άδειες νέων αιολικών πάρκων σε όλη τη χώρα.  Η «πράσινη» ανάπτυξη τελικά φαίνεται να υπηρετεί τα κέρδη τους και όχι τη προστασία του περιβάλλοντος, της ανθρώπινης υγείας και των ενεργειακών αναγκών του λαού. Καλέσαμε τα μέλη του ΔΣ να τοποθετηθούν στο επίκαιρο θέμα των αιολικών πάρκων, κάτι που πέρα από κάποιες αμφίσημες τοποθετήσεις απέφυγαν να κάνουν επίσημα στην τελευταία συνεδρίαση».

Η ΠΑΣΕΒΕ Ξάνθης κάλεσε τους αυτοαπασχολούμενους να στηρίξουν τα παρακάτω αιτήματα:

-Καμιά νέα άδεια για αιολικά πάρκα.

-Απαγόρευση εγκατάστασης αιολικών πάρκων σε προστατευόμενες περιοχές, σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

-Να εκπονείται συνολική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την εγκατάσταση του συνόλου των αιολικών πάρκων σε μια περιοχή και των συνοδών τους έργων.

-Να στελεχωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες με το απαραίτητο προσωπικό.

-Σημαντική μείωση της τιμής του ρεύματος, κατάργηση όλων των τελών όπως το λεγόμενο “πράσινο τέλος” και καμιά διακοπή ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά, μικρούς επαγγελματίες και αγρότες.

-Αποκλειστικά κρατικό, ενιαίο φορέα για την Ενέργεια, που ως λαϊκή περιουσία, θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκινά σήμερα η καταβολή των συντάξεων Μαΐου

Ποια επιδόματα θα καταβληθούν μέχρι τις 26 Απριλίου Σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου το απόγευμ…