Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Και η κόντρα καλά κρατεί στην ΔΕΣΜ – ΟΣ

Και η κόντρα καλά κρατεί στην ΔΕΣΜ – ΟΣ

0

Κανένα «παράθυρο» συναίνεση μεταξύ της Περιφέρειας και των Επιμελητηρίων στην γενική συνέλευση της Δευτέρας

 

Πρόταση συναίνεσης από το μικρομέτοχο (Πανεπιστήμιο) για ορισμό ατόμων κοινής αποδοχής  – Αποδέχθηκε η περιφέρεια την απέρριψαν τα επιμελητήρια

 

 

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ περιφέρειας και Επιμελητηρίων στην ΔΕΣΜ -ΟΣ χωρίς να διαφαίνεται κάποιο σημάδι συνεννόησης και σύγκλισης.  Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 19/4 εκ νέου γενική συνέλευση στην οποία παρέστη ο νέος εκπρόσωπος της περιφέρειας, ο περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης κ. Κώστας Κουρτίδης χωρίς όμως να οριστούν έξι εκπρόσωποι από την περιφέρεια για να την εκπροσωπούν στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Να θυμίσουμε όπως είχε τονίσει ο κ. Κουρτίδης στο «Ε» πριν την συνέλευση η περιφέρεια δεν προτίθεται να ορίσει 6 εκπροσώπους καθώς είναι σαν να αναγνωρίζει και να νομιμοποιεί αποφάσεις των Επιμελητηρίων τις οποίες έλαβαν μονομερώς και  η περιφέρεια έχει προσβάλλει δικαστικά.

Πρόταση συναίνεσης από το μικρομέτοχο (Πανεπιστήμιο) για ορισμό ατόμων κοινής αποδοχής

Κατά τη γενική συνέλευση ο εκπρόσωπο του πανεπιστημίου που έχει ένα μικρό ποσοστό μετοχών σε μια προσπαθεί να υπάρξει συναίνεση πρότεινε να αλλάξουν ο πρόεδρος αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής και να αντικατασταθούν από άτομα κοινής αποδοχής.

Μια πρόταση που όπως ανέφερε ο κ. Κουρτίδης αποδέχθηκε ως εκπρόσωπος της περιφέρειας υπό τον όρο να αλλάξουν και όλοι. Η πρόταση όμως απορρίφθηκε από τους εκπροσώπους των επιμελητήριων που επέμειναν να παραμείνει πρόεδρος ο κ. Χαβιαράς που έχουν ορίσει προσωρινά και ο Γενικός Διευθυντής.

Την αποδέχτηκε η περιφέρεια την απέρριψαν τα επιμελητήρια

Μετά το «ναυάγιο» και αυτής της προσπάθειας να εξευρεθεί κοινής αποδοχής λύση η κατάσταση παραμένει τεταμένη και ως είχε  με τους  επιμελητηριακούς να προχωρούν απρόσκοπτα με το υπάρχον Δ.Σ, χωρίς να οριστεί ούτε αντιπρόεδρος από την περιφέρεια. Η στάση αυτή των επιμελητηριακών ώθησε τον κ. Κουρτίδη να θέσει μια σειρά από ερωτηματικά με αφορμή και τη διαπίστωση ότι ενώ από τις 17/3/ 2021 που έχουν αναλάβει τη διοίκηση της ΔΕΣΜ -ΟΣ «πραξικοπηματικά» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά,  τα επιμελητήρια ορίζοντας προσωρινό πρόεδρο δεν έχει προχωρήσει καθόλου η αξιολόγηση των αιτήσεων του προγράμματος της μη επιστρεπτέας και ούτε έχουν γίνει οι 50 πρoσλήψεις αξιολογητών, ενώ όπως υπογράμμισε το προηγούμενο διάστημα που υπήρχε η προηγούμενη διοίκηση είχαν ήδη αξιολογηθεί οι 12.000 από τις 24.000 υποβληθείσες.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να προχωρήσει το πρόγραμμα κι αυτό δεν προχωρά και όχι με υπαιτιότητα της περιφέρειας αλλά των επιμελητηρίων. Ας μας πουν γιατί δεν προχώρησε τίποτε από τις 17/3/2021 που ανέλαβαν την διοίκηση, Γιατί με τρόπο πραξικοπηματικό άλλαξαν τα ποσοστά τους; Γιατί δεν δέχτηκαν την πρόταση του Πανεπιστημίου για κοινής αποδοχής πρόσωπα.; Ας μας που πουν τι σκοπό έχουν;».

Τι μέλλει γενέσθαι

Αυτό που γίνεται εμφανές είναι ότι καμιά πλευρά δεν έχει σκοπό να υποχωρήσει. Δόθηκε άλλη μία παράταση δέκα ημερών, αλλά όπως όλα δείχνουν δεν διαφαίνεται κάποια λύση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…