Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Γλυκό panforte

Γλυκό panforte

1
panforte

100 γρ. φουντούκια

120 γρ. αμύγδαλα (αναποφλοίωτα)

220 γρ. φρουί γλασσέ ή διάφορα γλυκά κουταλιού χωρίς καθόλου σιρόπι

1 κ.γ. κανέλα

1/2 κ.γ. κόλιανδρος σε σκόνη

1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο

1/4 κ.γ. πιπέρι λευκό

1/4 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη

ξύσμα απο 1 λεμόνι

80 γρ. αλεύρι

140 γρ. ζάχαρη

4 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο

50 γρ. βούτυρο αγελαδινό + λίγο ακόμα λιωμένο για το ταψί.

προαιρετικά άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και ψήνουμε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια απλωμένα σε ταψί για 15′-16′, μέχρι να καβουρδιστούν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ τα κομμένα κομμάτια φρουί γλασσέ, το ξύσμα λεμονιού, τα μπαχαρικά και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Τα αφήνουμε στην άκρη. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί στρόγγυλο διαμέτρου 23 εκατοστών.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το βούτυρο και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι η θερμοκρασία του σιροπιού φτάσει στους 120 βαθμούς. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο, μπορούμε μόλις ζεσταθεί καλά το μείγμα να ρίξουμε μια σταγόνα σε ένα ποτήρι με κρύο νερό. Αν σχηματιστούν κλωστές που διαλύονται είναι έτοιμο. Το αδειάζουμε αμέσως στο μείγμα των ξηρών καρπών, ανακατεύοντας γρήγορα για να μην προλάβει να σφίξει η καραμέλα. Αδειάζουμε στο μείγμα στο ταψί ή σε φόρμα, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια κουτάλα και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 30”-35”. Αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί ή στη φόρμα και ξεφορμάρουμε και κόβουμε τρίγωνα κομμάτια. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χταπόδι με κοκκινιστό κριθαράκι & άρωμα ούζου

-1 χταπόδι 1,5 κιλό, πλυμένο και καθαρισμένο -150 ml ελαιόλαδο -1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψι…