Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Γλώσσες με σπανάκι

Γλώσσες με σπανάκι

0

-6-8 τεμ φιλέτα γλώσσες

-3 κρεμμυδάκια φρέσκα

-1 κρεμμύδι ξερό 1 τεμ

-1 κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο

-1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο

-1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

-2 λεμόνια

-½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

-Αλάτι- πιπέρι

-1/2 κ.γλ. πάπρικα ανάμικτη γλυκιά και καυτερή

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι. Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το πιπέρι και την πάπρικα και σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σπανάκι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα, αλατίζουμε κι ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό.

Πλένουμε τις γλώσσες, τις φιλετάρουμε, τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε σε ξύλο κοπής. Σε κάθε γλώσσα από την φαρδιά πλευρά της, τοποθετούμε από μία κουταλιά μείγμα από το σπανάκι. Τυλίγουμε σε ρολό και τοποθετούμε σε ταψί που λαδώσαμε. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να κάνουμε ρολό όλες τις γλώσσες. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, τον χυμό από τα λεμόνια και προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό μέσα στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου. Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

-1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…