Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επιμένουν γονείς, μαθητές και δάσκαλοι, για το 17ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης

Επιμένουν γονείς, μαθητές και δάσκαλοι, για το 17ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης

1

Πραγματοποίησαν χθες παρέμβαση στην αυλή του σχολείου, ζητώντας να μη μετατραπεί σε πειραματικό

 Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων τόνισε ότι οι γονείς δεν αντιτίθενται γενικά στο θεσμό του πειραματικού σχολείου, αλλά στην μετατροπή του σχολείου της περιοχής τους

Τη Δευτέρα 12/04/2021 πραγματοποιήθηκε από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, προκειμένου να εκφραστούν οι αντιρρήσεις για την μετατροπή του σχολείου σε πειραματικό . Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί διοργάνωσαν τη συγκέντρωση, τηρούμενων όλων των μέτρων ασφαλείας.

Στη συγκέντρωση έδωσαν το παρόν μαθητές, γονείς και δάσκαλοι, οι οποίοι εξήγησαν τις επιφυλάξεις τους ως προς την πρόθεση της Κυβέρνησης και την πρόταση που αφορά το σχολείο τους, και εν συνεχεία πραγματοποίησαν πορεία γύρω  από το χώρο του σχολείου .

Κάποια από τα συνθήματα τους ήταν: «Μας παίρνουν το σχολείο από τη γειτονιά μας, εμείς όμως αγωνιζόμαστε για τα παιδιά μας» και «Θέλουμε σχολείο δημιουργικό και όχι 17ο πειραματικό».

Τι δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Έφη Αραμπατζίδου, σε δήλωση που πραγματοποίησε τόνισε τόσο οι γονείς όσο και οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αντίθετοι με το θεσμό του πειραματικού σχολείου, αλλά διαφωνούν με τη μετατροπή του συγκεκριμένου σχολείου σε πειραματικό.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην αντίθεση των γονέων με τη συγκεκριμένη απόφαση και δήλωσε ότι εναντιώνονται στη δημιουργία ενός λειτουργικού σχολείου  σε πρότυπο , αλλά αντίθετα στηρίζουν τη δημιουργία ενός νέου πρότυπου σχολείου.

Στη δήλωση της η κα Αραμπατζίδου εξέφρασε επίσης, τον προβληματισμό των γονέων σχετικά με το γεγονός πως ενημερώθηκαν πάρα πολύ αργά για τη συγκεκριμένη πρόταση, τόσο από τους εκπαιδευτικούς, όσο και από τους τοπικούς φορείς, αλλά και από το διευθυντή.

Παράλληλα υποστήριξε ότι η πλειονότητα των γονέων συνέδεσε την επιλογή του συγκεκριμένου σχολείου, με το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό που κατοικεί στην περιοχή είναι οικογένειες παλιννοστούντων.

Επίσης η ίδια κάλεσε και τα υπόλοιπα σχολεία να στηρίξουν τους προβληματισμούς τους, μαζί με το 5ο και το 2ο Δημοτικό σχολείο τα οποία αποτελούν θερμούς υποστηρικτές της πρωτοβουλίας.

Από τη άλλη πλευρά ενημέρωσε ότι σαν σύλλογος γονέων και κηδεμόνων δεν έγινε δεκτός από τους αρμόδιους φορείς της πόλης, πέραν από την κα Στυλιανίδου, η οποία και αυτή δεν κάλυψε όλες τις ερωτήσεις των γονέων, όπως σημείωσε. Κλείνοντας την ομιλία της η Πρόεδρος του Συλλόγου ανέφερε πως ο αγώνας των ίδιων δεν θα σταματήσει, ακόμα και αν τα σχολεία ανοίξουν.

Θεοδώρα Βαϊντερλή

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…