Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επιδιορθώθηκε η μεγάλη βλάβη στον αγωγό ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Αβδήρων

Επιδιορθώθηκε η μεγάλη βλάβη στον αγωγό ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Αβδήρων

0

Κόπηκε το νερό το σαββατοκύριακο στις παραλιακές περιοχές του δήμου

Στη φθορά στον αγωγό αποδίδεται η βλάβη. Ξεκινά προσεχώς το έργο αντικατάστασης του δικτύου προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ από τον ΦιλόΔημο

 

Διακοπή νερού στις παραλιακές περιοχές του δήμου Αβδήρων προκάλεσε η μεγάλη βλάβη που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης της γραμμής της περιοχής. Η διαρροή σημειώθηκε σε σημείο ανάμεσα Αυξέντιο-Γκιώνα και το συνεργείο έπιασε αμέσως δουλειά, προκειμένου να βγάλει το νερό και να επιδιορθώσει τη βλάβη.

Τελικά, η υδροδότηση επανήλθε το απόγευμα της Κυριακής, μετά από τις ασταμάτητες εργασίες του συνεργείου, προκειμένου να συντηρηθεί ο αγωγός και να επιτραπεί η ομαλή ροή του νερού.

«Πρόκειται για ένα σημείο προβληματικό» σημείωσε στο «Ε» ο διευθυντής της ΔΕΥΑ Αβδήρων κ. Γιώργος Αποστολίδης, εξηγώντας ότι είναι σε χαμηλό επίπεδο και δέχεται μεγάλες πιέσεις. «Ο παλιός αγωγός έχει διαβρωθεί, οπότε εμφανίζονται συχνά προβλήματα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ενημέρωσε ωστόσο ότι, μέσω του ΦιλόΔημο και με προϋπολογισμό 2,5 εκ. ευρώ έχει εγκριθεί η αντικατάσταση του αγωγού σε όλο το μήκος της Δημοτικής Κοινότητας Αβδήρων, από το ύψος της Αλκυόνης. Πρόκειται για κεντρικό αγωγό που ξεκινάει από το Νοσοκομείο και φτάνει μέχρι τις παραλιακές περιοχές των Αβδήρων και του Μυρωδάτου. Το έργο έχει δημοπρατηθεί, έχει κατακυρωθεί σε ανάδοχο, ωστόσο απομένουν κάποιες διαδικαστικές ενέργειες και αδειοδοτήσεις, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες. Ο νέος αγωγός αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικός, όπως εκτιμάται, το αργότερο έως το επόμενο καλοκαίρι.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…