Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό έξι ατόμων προσεχώς στο παράρτημα ΑμΕΑ Ξάνθης

Ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό έξι ατόμων προσεχώς στο παράρτημα ΑμΕΑ Ξάνθης

0

Το «αποτύπωμα» του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αναδεικνύει η περιφερειακή οργάνωση του κόμματος στην ΑΜΘ

Στις υποδομές και το «αποτύπωμα» του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής στην Περιφέρειά μας, αναφέρεται με ανακοίνωσή του το τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ

Όπως σημειώνει, στις 30 Μαρτίου 2021 εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 7Κ/2019 του ΑΣΕΠ για την πλήρωση, μεταξύ άλλων, τριάντα οκτώ (38) θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στους εποπτευόμενους από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων φορείς πρόνοιας: Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) και Εθνικό Ίδρυμα Κωφών (ΕΙΚ).

Σε ό,τι αφορά την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης η πρώην διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας με πρόεδρο τον Σωτήρη Σωτηριάδη διεκδίκησε και κατάφερε να εξασφαλίσει 35 μόνιμους διορισμούς διάφορων αναγκαίων ειδικοτήτων τόσο για τη στελέχωση της κεντρικής υπηρεσίας όσο και για τις εφτά δομές στην περιφέρειά μας. Συγκεκριμένα, πριν από λίγες μέρες, αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για το διορισμό οχτώ ΤΕ ειδικοτήτων. Μία θέση ΤΕ Λογοθεραπευτών στο παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Καβάλας, μία θέση ΤΕ Εργοθεραπευτών στο παράρτημα Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής, μία θέση ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού στην κεντρική υπηρεσία στην Καβάλα και δύο θέσεις ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών στα παραρτήματα Προστασίας Παιδιού και Χρονίων Παθήσεων Δράμας αντίστοιχα.

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται και η ανάρτηση των οριστικών αποτελεσμάτων των υπόλοιπων μόνιμων ειδικοτήτων (ΠΕ, ΔΕ και ΥΕ). Ειδικότερα, στο παράρτημα ΑμεΑ Ξάνθης: μία θέση κοινωνικού λειτουργού, δύο θέσεις βοηθών νοσοκόμων, μία θέση οδηγού, μία θέση προσχολικής αγωγής ημερήσιας φροντίδας ΑμεΑ και μία θέση βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού και θέσεις αντίστοιχα στις υπόλοιπες δομές.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «η αναβάθμιση υπηρεσιών των δομών για ανθρώπους (παιδιά και ενήλικες) με αναπηρία αλλά και για ηλικιωμένους σε συνδυασμό με την πανδημική κρίση επιτάσσουν τη συνέχιση αυτών των πολιτικών, και την απομάκρυνση από πολιτικές που απλώς συντηρούν το κοινωνικό κράτος. Η Κυβέρνηση, οφείλει να σχεδιάσει και να προβεί στην περαιτέρω ενίσχυση των μονάδων κοινωνικής φροντίδας της χώρας με ανθρώπινο δυναμικό πολλαπλών ειδικοτήτων».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι λιγότερο ίσα από τα υπόλοιπα

Οι μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας εξαιρούνται από την δωρεάν μεταφορά τους προς κ…