Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ενημερωτική εκδήλωση για την είσοδο του myDATA στη ζωή των επιχειρήσεων

Ενημερωτική εκδήλωση για την είσοδο του myDATA στη ζωή των επιχειρήσεων

0

Στην διαδικτυακή ημερίδα που πραγματοποίησε η ΟΕΒΕ, με τη συμμετοχή της Ένωσης Λογιστών Ξάνθης, διευκρινίστηκαν όλες οι λειτουργίες και δυνατότητες της νέας εφαρμογής καθώς και ο τρόπος χρήσης της

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα, η διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση της ΟΕΒΕ ΠΕ Ξάνθης και της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ξάνθης, αναφορικά με την νέα ψηφιακή πραγματικότητα που μπαίνει στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων από 1/7/2021, το My Data.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έγινε επεξήγηση και αναλυτική αναφορά της χρήσης και του τρόπου λειτουργίας του My Data από τον κ.Αντώνη Ντίνο επιχειρηματικό υπεύθυνο του My Data και προϊστάμενο του τμήματος συντονισμού και διοικητικής υποστήριξης ΔΕΛ ΑΑΔΕ. Στην ουσία, όπως αναφέρθηκε και στην εκδήλωση, τοMy Data  είναι το όνομα της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με την οποία η ΑΑΔΕ εισάγει τα ηλεκτρονικά βιβλία στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων.

Αποτελεί μία νέα διαδικτυακή εφαρμογή , στην οποία έχει πρόσβαση κάθε συσκευή με πρόσβαση στο διαδίκτυο, μέσω των κωδικών του TAXIS NET.

Μέσω της εφαρμογής οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα:

  • να προβάλουν τη συνολική εικόνα για τα έσοδα και τα έξοδα ανά χρονική περίοδο
  • να αναζητήσουν παραστατικά επιλέγοντας
  • να αποκτήσουν κωδικό για την διαβίβαση των παραστατικών μέσω του myDATA

Ακόμα όπως αναφέρθηκε, μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής επιχειρείται η μείωση του διοικητικού κόστους των επιχειρήσεων, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται η διαφάνεια των συναλλαγών. Παράλληλα, τονίστηκε ότι  διαβιβάζεται και καταχωρείται η Σύνοψη των Παραστατικών εσόδων / εξόδων των Επιχειρήσεων και γίνεται Χαρακτηρισμός των καταχωρούμενων συναλλαγών. Επίση, μέσω της νέας αυτής εφαρμογής διενεργούνται οι αναγκαίες Λογιστικές Εγγραφές Τακτοποίησης για τον προσδιορισμό του λογιστικού και του φορολογικού αποτελέσματος κάθε έτους. Στην εκδήλωση συμμετείχε και η πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ξάνθης, Ρένα Μπατζακίδου αλλά και το μέλος της, Παντελής Γρηγόρης. Ακόμα παρευρέθηκε και ο Χριστόπουλος Γεώργιος, εκπρόσωπος τύπου και δημοσίων σχέσεων της ΠΟΦΕΕ.

Τέλος στην εκδήλωση συμμετείχαν και αρκετοί πολίτες, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων οι οποίοι έθεσαν τις ερωτήσεις τους σχετικά με τη νέα εφαρμογή.

Θεοδώρα Βαϊντερλή

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…