Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ένας θάνατος και μία αποσωλήνωση σήμερα στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Ένας θάνατος και μία αποσωλήνωση σήμερα στο Νοσοκομείο Ξάνθης

0

57χρονη έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό. 47χρονος χωρίς υποκείμενα νοσήματα αποσωληνώθηκε και νοσηλεύεται σε κλινική covid

Νέες εμβολιαστικές γραμμές στο Νοσοκομείο και το ΚΥ Σταυρούπολης από 5/5

 

Ένα καλό και ένα κακό νέο καταγράφηκε σήμερα στο Νοσοκομείο Ξάνθης.

47χρονος που νοσηλευόταν διασωληνωμένος, χωρίς υποκείμενα νοσήματα αποσωληνώθηκε σήμερα και επέστρεψε στην Καβάλα, όπου νοσηλεύεται στην κλινική covid.

Την ίδια μέρα, γυναίκα 57 ετών (όχι από Ξάνθη) με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό, στο Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου νοσηλευόταν.

 

Πλήρης η ΜΕΘ της Ξάνθης

Η πίεση στο Νοσοκομείο Ξάνθης παραμένει αρκετά αυξητική και αυτό έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τους υγειονομικούς, με το βλέμμα αφενός στη διασπορά, που παρατηρείται κυρίως στην πόλη της Ξάνθης και αφετέρου στις ανάγκες νοσηλείας σε ΜΕΘ ασθενών από γειτονικές πόλεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα, το πρωί η ΜΕΘ των επτά κλινών της Ξάνθης ήταν πλήρης και μόλις ένας προέρχεται από την περιοχή της Ξάνθης (οι υπόλοιποι είναι από Δράμα, Κομοτηνή και Καβάλα).

Η αυξημένη ανάγκη νοσηλειών αποτυπώνεται και στην κλινική covid του Νοσοκομείου, όπου νοσηλεύονται περίπου δέκα άτομα, ενώ από το πρωί αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν με συμπτώματα για τεστ και εξέταση στο Νοσοκομείο.

 

Ανοίγουν νέες εμβολιαστικές γραμμές από 5/5. Έρχεται στην Ξάνθη το J&J

Για μια ακόμη φορά, και ενώ εντείνεται η πίεση, οι υγειονομικοί βλέπουν ως μοναδική διέξοδο τους εμβολιασμούς. Ήδη αναμένεται η παραλαβή μεγάλων ποσοτήτων εμβολίων στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, ενώ αυξάνονται και οι εμβολιαστικές γραμμές. Συγκεκριμένα, από 5/5 νέα εμβολιαστική γραμμή Pfizer αποκτά το ΚΥ Σταυρούπολης, που μέχρι σήμερα λειτουργεί μόνο με Astra Zeneca, ενώ το Νοσοκομείο Ξάνθης με νέα (3η εμβολιαστική γραμμή) ξεκινά τους εμβολιασμούς με το μονοδοσικό Johnson & Johnson.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …