Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έκκληση για εμβολιασμό από τους νοσοκομειακούς γιατρούς της Ξάνθης

Έκκληση για εμβολιασμό από τους νοσοκομειακούς γιατρούς της Ξάνθης

0

«Καμπανάκι» για αύξηση των νοσηλευόντων και του ιικού φορτίου  – 109 ασθενείς νοσηλεύτηκαν σε 1,5 μήνα – Το 58% άνω των 65

 

Προσέρχονται για χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς να έχουν εμβολιαστεί.

Οι καπνιστές κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από θρομβώσεις απ’ ότι οι εμβολιασθέντες με Astra Zeneca, δείχνουν τα στοιχεία 

 

Έκκληση για μαζικό εμβολιασμό απευθύνει η  Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του νοσοκομείου της Ξάνθης προς τον γενικό πληθυσμό τονίζοντας πως είναι ο μόνος τρόπος να χτιστεί τείχος ανοσίας στην πανδημία που αρχίζει και πάλι να απειλεί την Ξάνθη, γεγονός που πιστοποιείται από την αύξηση των νοσηλειών στο νοσοκομείο και την αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα.

Παράλληλα παραθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο εμβολιασμό προχωρά με αργούς ρυθμούς και πολλοί συμπολίτες μας που έπρεπε ήδη να έχουν εμβολιαστεί δεν το έχουν κάνει.

S.O.S. από τους νοσοκομειακούς για τους της Ξάνθης: Έκκληση για εμβολιασμό και τήρηση μέτρων

Στην ανακοίνωση τους οι γιατροί του νοσοκομείου αναφέρουν: «Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί στον Νομό μια έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού και αρκετοί συμπολίτες μας προσέρχονται στο Νοσοκομείο με ήπια ή σοβαρά συμπτώματα της νόσου προς αντιμετώπιση. Με βάση πρόσφατες μετρήσεις στα αστικά λύματα  της πόλης  της Ξάνθης, το ιικό φορτίο SARS-COV-2 είναι υπέρμετρα αυξημένο. Αυτό σημαίνει ότι κυκλοφορούν στην κοινότητα πολλοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού και συνεπώς είναι υψηλός ο κίνδυνος νόσησης ειδικά από άτομα μεγάλης ηλικίας ή άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Ξάνθης υπενθυμίζει πως δεν πρέπει να υπάρξει καμιά χαλάρωση στα μέτρα ατομικής προστασίας έναντι του ιού δηλαδή  συχνό πλύσιμο χεριών, τήρηση αποστάσεων και αποφυγή συνωστισμού καθώς και σωστή χρήσης μάσκας προσώπου ενώ κάνει έκκληση για εμβολιασμό του πληθυσμού για να μην επαναληφθούν φαινόμενα τα οποία ζήσαμε έντονα τον προηγούμενο Νοέμβριο – Δεκέμβριο.

109 ασθενείς νοσηλεύτηκαν σε 1,5 μήνα – Το 58% άνω των 65

Παράλληλα αναφέρονται πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι ο εμβολιασμός προχωρά με αργούς ρυθμούς στην Ξάνθη: «Ο εμβολιασμός είναι το πλέον σημαντικό βήμα για ελάττωση των κρουσμάτων και πρόληψη της νόσου. Δυστυχώς πολλοί συμπολίτες μας τον παραλείπουν με αποτέλεσμα άτομα στις ηλικιακές ομάδες που έπρεπε να είχαν εμβολιστεί να προσέρχονται ανεμβολίαστα και με σοβαρά συμπτώματα της νόσου στο Νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα από τα στοιχεία που διαθέτουμε στο διάστημα  από 1/3/2021 έως 15/4/2021 προσήλθαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα νόσησης από κορονοϊό, 109  ασθενείς.

Από αυτούς:

  • Οι 63 (58 %) είχαν ηλικία άνω των 65 χρονών
  • Οι 8 (7%) ήταν ηλικίας από 60-64 και
  • Οι 38 (35%) ήταν κάτω των 60 χρoνών.

Στο ίδιο διάστημα από τους 53 ασθενείς που διακομίστηκαν στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης με συμπτώματα νόσησης από κορονοϊό, οι 32 (62%) ήταν άνω των 65 χρόνων και 7 (13%) είχαν ηλικία μεταξύ 60-65 χρονών.

Προσέρχονται για χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς να έχουν εμβολιαστεί

«Επιπλέον» τονίζουν οι γιατροί: «παρατηρείται ότι πολλοί  ασθενείς μεγάλης ηλικίας προσέρχονται για προγραμματισμό χειρουργικών  επεμβάσεων χωρίς να έχουν εμβολιαστεί  –ως όφειλαν- θέτοντας τους εαυτούς τους και το περιβάλλον σε δυνητικό κίνδυνο μόλυνσης.

Είναι προφανές πως εάν τηρούνταν πιστά και από όλους το πρόγραμμα εμβολιασμών λιγότεροι ασθενείς θα προσέρχονταν για περίθαλψη μικρότερο το ιικό φορτίο στην κοινότητα και βαθμιαία θα χτιζόταν το τείχος ανοσίας που απαιτείται για εξάλειψη της νόσου. Το Νοσοκομείο θα επανερχόταν έτσι σε πλήρη δραστηριότητα με έναρξη χειρουργείων, τακτικών εξωτερικών ιατρείων, εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων».

Οι καπνιστές κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από θρομβώσεις απ’ ότι οι εμβολιασθέντες με Astra Zeneca 

Τέλος αναφορικά με την ανησυχία για το Astra Zeneca  τονίζεται πως: «Η επικινδυνότητα των εμβολίων είναι αμελητέα και δεν θα πρέπει να αποθαρρύνει κανένα στην εκτέλεση τους. Από τα 34 εκ. δόσεις του εμβολίου της Astra Zeneca  που έγιναν μέχρι τώρα, παρατηρήθηκαν 222 περιπτώσεις θρομβώσεων, ποσοστό 0,00065%.Το αντίστοιχο ποσοστό θρομβώσεων στους καπνιστές  είναι 0,18% (1.770 θρομβώσεις ανά εκατομμύριο καπνιστές)  ενώ για στους πάσχοντες από  Covid ο αριθμός θρομβώσεων είναι  167.000  ανά εκατομμύριο πάσχοντες, ποσοστό 16,7%.

Η ΕΝΛ επαναλαμβάνει την έκκληση της στον γενικό πληθυσμό για μαζικό εμβολιασμό. O εμβολιασμός πέρα από μέτρο πρόληψης αποτελεί πράξη ατομικής ευθύνης, πράξη αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσκαιρη αποσυμφόρηση στο νοσοκομείο Ξάνθης

Μετά από την …φουρτούνα των προηγούμενων εβδομάδων βελτιώνεται η εικόνα – Λιγότερες προσελ…