Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διευκρινίσεις προς τη Σχολική Εφορεία Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης

Διευκρινίσεις προς τη Σχολική Εφορεία Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης

0
meionotiko

Επί του ρεπορτάζ του «Ε» ονομαστικά και επωνύμως τοποθετήθηκε η Σχολική Εφορεία Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης, με ανακοίνωσή της στα τουρκικά η οποία δεν εστάλη καν στην εφημερίδα μας. Τη μεταφράσαμε και τη δημοσιεύουμε, εκτιμώντας ότι αφενός πρέπει να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη και αφετέρου να δώσουμε κάποιες διευκρινίσεις.

Το «Ε» την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των λυκείων απευθύνθηκε αρμοδίως στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, προκειμένου να παρουσιάσει σε ρεπορτάζ τον τρόπο που δρομολογήθηκε η έναρξη των μαθημάτων στα λύκεια του νομού.

Οι πληροφορίες καταγράφηκαν όπως θεσμικά μεταφέρθηκαν και συμπληρώθηκαν άμεσα με την τοποθέτηση του διευθυντή του σχολείου.

Ως προς τα πραγματικά περιστατικά, καθένας μπορεί να κρίνει την αξιοπιστία του ρεπορτάζ, με βάση τις πηγές που επικαλείται. Αυτό που αποτυπώθηκε είναι ότι πολλοί μαθητές προσήλθαν χωρίς την «κάρτα εισόδου», μερικοί είχαν μαζί τους το τεστ αχρησιμοποίητο, ενώ με τον τρόπο που διενεργήθηκαν εκτός σχολείου αποτυπώθηκαν κάποια θετικά αποτελέσματα. Το ρεπορτάζ δεν αναφέρεται σε κρούσματα, αφού αυτά μπορούν να επιβεβαιωθούν μόνο με rapid test ή PCR.

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά τα προβλήματα που υπήρξαν προχθές, και μας επιβεβαίωσε και ο διευθυντής του σχολείου, χθες άπαντες οι μαθητές (πλην του ενός με θετικό τεστ που ενημέρωσε την Κυριακή) προσήλθαν στο σχολείο με τον προσήκοντα τρόπο της χορήγησης της «κάρτας εισόδου». Τα προβλήματα που καταγράφηκαν ως προς την μη γνώση της διαδικασίας, την αδυναμία εισαγωγής των κωδικών taxis λόγω απουσίας των γονέων στο εξωτερικό κλπ ξεπεράστηκαν αμεσότατα, όπως διαπιστώθηκε.

Να διευκρινίσουμε όμως το εξής προς τη Σχολική Εφορεία με την οποία πολλάκις έχουμε επικοινωνήσει και συζητήσει, κυρίως λόγω των κατά περιόδους παρεμβάσεων στις οποίες προβαίνει και τις οποίες ανελλιπώς, καταγράφουμε και μεταφέρουμε δημοσιογραφικά:

Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε με πληροφορίες από την πλέον αρμόδια θεσμική αρχή. Το ρεπορτάζ εμπλουτίστηκε με τις δηλώσεις και διευκρινίσεις του διευθυντή.

Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι δημοσιεύτηκαν ακριβώς όπως μεταφέρθηκαν, γιατί άλλο τρόπο δε γνωρίζουμε για να κάνουμε τη δουλειά μας.

Ας κρίνει ο καθένας για την αλήθεια και τις ψευδείς δηλώσεις.

Η ανακοίνωση της Σχολικής Εφορείας

Το άρθρο για το σχολείο μας που δημοσιεύτηκε σήμερα, στην εφημερίδα Εμπρός, το οποίο είναι ένας από τους τοπικούς φορείς τύπου της πόλης μας, και αργότερα σε πολλές άλλες δημοσιεύσεις στο Διαδίκτυο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Με βάση τις πληροφορίες που ελήφθησαν από τον διευθυντή του σχολείου μας, θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι το πραγματικό συμβάν έχει ως εξής.

Η Διεύθυνση Σχολείου έστειλε ενημερωτικά e-mail σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των αυτοελέγχων και ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε στα e-mail των γονέων την περασμένη Παρασκευή.

Παρόλο που μερικοί από τους μαθητές του γυμνασίου είχαν κάνει το τεστ, σήμερα το πρωί, φάνηκε ότι ήρθαν στο σχολείο χωρίς να βγάλουν την εκτύπωση από το σχετικό έγγραφο και όταν αυτό διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο εισόδου, ενημερώθηκαν ότι δεν μπορούσαν να μπουν στην τάξη. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι περισσότεροι μαθητές μπόρεσαν να εκτυπώσουν αυτό το έγγραφο και να μπουν στην τάξη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν, αναφέρθηκε στον διευθυντή του σχολείου ότι το αποτέλεσμα του τεστ ενός από τους μαθητές μας ήταν θετικό το απόγευμα της Κυριακής και είναι η είδηση ότι ο αριθμός των θετικών περιπτώσεων είναι 10 είναι πλήρως ελλιπής και λανθασμένη πληροφόρηση . Δυστυχώς, τα μέλη του Τύπου έκαναν τις «ειδήσεις» και στη συνέχεια τον κόπο να πάρουν πληροφορίες από τον διευθυντή του σχολείου μας. Ωστόσο, εάν είχαν ρωτήσει εμάς ή τον διευθυντή του σχολείου πριν κάνουν την είδηση, δεν θα είχαν υπογράψει κάτω από μία τόσο λανθασμένη είδηση και δε θα είχαν παραπληροφορήσει το κοινό.

Με σεβασμό, παρουσιάζουμε προς ενημέρωση του κοινού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βγήκε η προκήρυξη για 6 θέσεις στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Δύο θέσεις στα Κ.Υ. Εχίνου και Σταυρούπολης – Δείτε τις ειδικότητες 817 θέσεις ΠΕ και ΤΕ &…