Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα «με βαλβίδες αποσυμπίεσης»

Διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα «με βαλβίδες αποσυμπίεσης»

0

Χρήση του sms προς το 13032 μόνο εφόσον έχει προγραμματιστεί ραντεβού για click away ή click in shop

 Διαδημοτικές μετακινήσεις πιλοτικά μόνο τα σαββατοκύριακα με χρήση του κωδικού «6»

Λοιπόν, πάρτε χαρτί και μολύβι, προκειμένου να προσαρμοστείτε στα νέα μέτρα. Όπως επισημαίνουν τα μέλη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων δεν πρόκειται για χαλάρωση των μέτρων, αλλά για… «νέο μείγμα μικρές βαλβίδες αποσυμπίεσης με στόχο να αναχαιριστεί η διάδοση του κορωνοϊού, που, όπως επισημαίνεται, καθίσταται δυσχερής λόγω των μεταδόσεων σε εσωτερικούς χώρους, αφού λόγω των περιορισμών, οι κοινωνικές συναναστροφές πραγματοποιούνται σε κλειστούς χώρους.

Έτσι λοιπόν, έχουμε τα παρακάτω:

1) Λιανεμπόριο

Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 θα επιτραπεί η λειτουργία καταστημάτων λιανεμπορίου πλην πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων, με τη χρήση του ειδικού κωδικού 13032 άπαξ (SMS) και έως τρεις (3) ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού (click away) και η πώληση εντός καταστήματος πάλι με ραντεβού (click in shop).

Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τετραγωνικά με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.

Προσοχή όμως, το κωδικός αυτός μπορεί αν χρησιμοποιείται μόνο εφόσον έχει σταλεί μήνυμα από το κατάστημα λιανικής για επίσκεψη ή παραλαβή προϊόντος.

Για τα δε, ψώνια από εμπορικά καταστήματα μπορεί κάποιος να μετακινηθεί από δήμο σε δήμο. Ο κωδικός 13032 μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά την ημέρα. Όπως, όμως, διευκρίνισαν οι ιθύνοντες, αν κάποιος έχει και δεύτερο και τρίτο κινητό, οπότε μπορεί να «ξεγελάσει» τις ελεγκτικές αρχές, τότε η τήρηση επαφίεται μόνο στην ατομική ευθύνη του καθενός!

2) Μετακινήσεις

Από το Σάββατο 3 Απριλίου 2021 και μόνο για τα Σαββατοκύριακα θα επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6 (SMS) η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως τρία άτομα ή μια οικογένεια και με αποφυγή οποιουδήποτε μαζικού συγχρωτισμού.

Οι διαδημοτικές μετακινήσεις ανοίγουν από αυτό το Σαββατοκύριακο και μόνο για τα Σαββατοκύριακα δίνοντας τη δυνατότητα για άσκηση εκτός του δήμου κατοικίας μας.

3) Σχολεία – Εμπορικά Κέντρα

Η λειτουργία των σχολείων θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα με προοπτική για έναρξη ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου και με τη χρήση του αυτοδιαγνωστικού ατομικού τεστ. Επίσης θα επαναξιολογηθεί η λειτουργία των πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

28 εκ. ευρώ στην ΑΜΘ για έργα βελτίωσης

Παράλληλα, έχει ήδη ενεργοποιηθεί στο Πληροφορικό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων η δυνατότητα…