Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διαδικτυακή εκδήλωση από τους συλλόγους Γυναικών Δράμας και Ξάνθης

Διαδικτυακή εκδήλωση από τους συλλόγους Γυναικών Δράμας και Ξάνθης

0

Η ημερίδα αφορά την πολύμορφη βία κατά των γυναικών

Οι Σύλλογοι Γυναικών Ν. Ξάνθης και Δράμας, διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα την πολύμορφη βία κατά των γυναικών.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 19:30. Οι κύριες ομιλήτριες θα είναι η Ράνια Κοσμίδου (Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Δράμας και δικαστική υπάλληλος) και η Αγγελική Πανίδου (Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ξάνθης και Δικηγόρος).

Συγκεκριμένα, η πρόσκληση αναφέρει ότι η βία κατά των γυναικών δεν περιορίζεται μόνο στη σωματική, λεκτική, ψυχολογική σεξουαλική κακοποίηση μέσα στην οικογένεια ή στη διαπροσωπική σχέση. «Βία είναι το τσάκισμα της οικογενειακής, προσωπικής μας ζωής, η έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής μας, των εργασιακών μας δικαιωμάτων, της μητρότητας», όπως σημειώνουν.

Παράλληλα τονίζουν ότι «η ΕΕ, οι αστικές κυβερνήσεις και κόμματα, οι διάφορες ΜΚΟ καλούν να «σπάσουμε τη σιωπή» για την ενδοοικογενειακή βία, αλλά να μη βγάλουμε άχνα για τις πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή μας, να μην πούμε κουβέντα για την εργοδοτική και κρατική βία και καταστολή ενάντια στους αγώνες για τα δικαιώματά μας. Η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, άλλωστε, αντιμετωπίζει τις ανάγκες των γυναικών του μόχθου ως “κόστος” για το κράτος και ως “όφελος” για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Γι’ αυτό δεν εξασφαλίζει δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες που θα στηρίξουν ολόπλευρα τις γυναίκες θύματα βίας. Τα επιτελεία της ΕΕ φτάνουν στο σημείο να μετράνε με ευρώ τις συνέπειες που έχει η κακοποίηση μιας γυναίκας στη χαμηλότερη παραγωγικότητά της στην εργασία, το «κόστος» των υπηρεσιών συμβουλευτικής, ψυχολογικής, νομικής υποστήριξης που χρειάζεται.»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…