Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Απέχει από λύση ο Γόρδιος ΔΕΣΜ-ΟΣ

Απέχει από λύση ο Γόρδιος ΔΕΣΜ-ΟΣ

0

Ορίστηκε νέος εκπρόσωπος της Περιφέρειας ο Περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης Κ. Κουρτίδης – Απευθύνει κάλεσμα για συνεργασία

 

Τα επιμελητήρια θα ζητήσουν από τον Κώστα Κουρτίδη να ορίσει αντιπρόεδρο στο Δ.Σ.

Νέα προσφυγή ετοιμάζει ο Μέτιος  – Τι λέει ο Τοψίδης

 

 

Νέες εξελίξεις στην ΔΕΣΜΟΣ κατά  την τηλεδιάσκεψη του περιφερειακού συμβουλίου της Τρίτης. Ειδικότερα,  παραιτήθηκε ο έως τώρα εκπρόσωπος της περιφέρειας  για την Γενική Συνέλευση, περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης κ. Κώστας Ναλπάντης και αντικαταστάθηκε από τον περιφερειακό σύμβουλο Ξάνθης κ. Κώστα Κουρτίδη. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Ταρκάν είναι αναπληρωτής εκπρόσωπος. Ο κ. Κουρτίδης θα κληθεί να εκπροσωπήσει την περιφέρεια στην γενική συνέλευση της ΔΕΣΜΟΣ που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Απριλίου.

Τα επιμελητήρια θα ζητήσουν από τον Κώστα Κουρτίδη να ορίσει αντιπρόεδρο στο Δ.Σ. του ΔΕΣΜΟΣ

Σύμφωνα με τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί οι μέτοχοι – επιμελητήρια θα καλέσουν τον νέο εκπρόσωπο της περιφέρειας να ορίσει αντιπρόεδρο στο Δ.Σ. της ΔΕΣΜΟΣ για να προχωρήσει η διαδικασία. Ερωτηματικό ωστόσο παραμένει αν θα το πράξει ο κ. Κουρτίδης καθόσον αυτό θα σημαίνει ότι αποδέχεται την τροποποίηση του καταστατικού και όσα ακολούθησαν με τις δύο δικαστικές αποφάσεις και συναινεί να έχουν την προεδρία στην διοίκηση της ΔΕΣΜΟΣ τα Επιμελητήρια και όχι η περιφέρεια. Σ’ αυτό άλλωστε αποσκοπεί και η διελκυστίνδα που παίζεται τον τελευταίο χρόνο στην ΔΕΣΜΟΣ.

Νέα προσφυγή ετοιμάζει ο Μέτιος  – Τι λέει ο Τοψίδης

Μια διελκυστίνδα που ως φαίνεται δεν θα τελειώσει τουλάχιστον στο προσεχές διάστημα.  Όπως ανέφερε στο «Ε» ο πρόεδρος του επιμελητηριακού συμβουλίου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Χριστόδουλος Τοψίδης: «Ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος μέσω της Οικονομικής Επιτροπής έχει εγκρίνει το κονδύλι των 3.000 ευρώ και έχει αναρτηθεί στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ,  για την ανάθεση σε δικηγόρο νέου κύκλο προσφυγών. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δύο δικαστικές αποφάσεις που μας δικαιώνουν δεν τις αποδέχεται και ξεκινά νέα προσφυγή θέτοντας νέα προσκόμματα στην ΔΕΣΜΟΣ. Παρά ταύτα η παράταξή μας στο περιφερειακό συμβούλιο διευκόλυνε την διοίκηση να ορίσει εκπρόσωπο στην Γ.Σ. καθώς για εμάς προτεραιότητα είναι η εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων κι όχι οι εμμονές που χαρακτηρίζουν τον Περιφερειάρχη!».

Ο Κουρτίδης απευθύνει κάλεσμα για συνεργασία

Κάλεσμα για συνεργασία προς τα Επιμελητήρια – μετόχους απευθύνει ο νέος εκπρόσωπος της περιφέρειας στην ΔΕΣΜΟΣ κ. Κώστας Κουρτίδης τονίζοντας ότι με τις αντιδικίες το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να υπάρχει άδικη καθυστέρηση στο έργο της ΔΕΣΜΟΣ. Σ’ ότι αφορά όμως αν είναι αποφασισμένος να ορίσει αντιπρόεδρο στο Δ.Σ. κατά τη γενική συνέλευση  της Δευτέρας ο κ. Κουρτίδης απάντησε: «Δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε την σύνθεση ενός διοικητικού συμβουλίου που έχουμε προσβάλλει». Επίσης σ’ ότι αφορά το αν θα υπάρχει νέα προσφυγή σημείωσε με νόημα: «Οι αποφάσεις που εκδόθηκαν αφορούν προσωρινές διαταγές. Ουσιαστικά δικονομική πεποίθηση δεν έχει εκδοθεί. Εμείς υποστηρίζουμε ότι είναι μη νόμιμες οι διαδικασίες που έχουν οδηγήσει στην σημερινή κατάσταση την ΔΕΣΜΟΣ. Μια κατάσταση που δεν πρέπει να συνεχιστεί καθώς είναι επιζήμια για τους πολίτες».

Τι λένε τα πρακτικά

Τέλος υποστήριξε ότι τα επιμελητήρια έχουν δεσμευτεί όπως αναφέρεται στα πρακτικά της 30ης Γενικής Συνέλευση της ΔΕΣΜΟΣ με ημερομηνία 3/9/2020 με θέμα «Ορισμός εκπροσώπων Δ.Σ. εταιρείας» ότι: «αναφορικά με την εκκρεμή δίκη ασφαλιστικών μέτρων που άσκησε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κατά της εταιρίας και κατά την οποία συζήτηση στη δικάσιμο 9ης  9 – 2020 και κατά την οποία επρόκειτο να ασκήσουν παρέμβαση τα Επιμελητήρια θα απέχουν από την εφαρμογή της προσβαλλόμενης απόφασης με αριθ. 29/16 – 6 – 2020 γενικής συνέλευσης των εταίρων μέχρι την έκδοση απόφασης επί της ασκηθείσας αγωγής ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκινά σήμερα η καταβολή των συντάξεων Μαΐου

Ποια επιδόματα θα καταβληθούν μέχρι τις 26 Απριλίου Σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου το απόγευμ…