Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αναπροσαρμογή Ramsar-Natura και αδειοδοτήσεις φωτοβολταϊκών συζήτησης με Σκρέκα ο Σ. Τσιλιγγίρης

Αναπροσαρμογή Ramsar-Natura και αδειοδοτήσεις φωτοβολταϊκών συζήτησης με Σκρέκα ο Σ. Τσιλιγγίρης

0

Ο βουλευτής Ξάνθης συνάντησε τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και συζήτησαν θέματα του χαρτοφυλακίου του

Τέθηκε στη συζήτηση και το θέμα του αρδευτικού της Ξάνθη για το οποίο ο Κ. Σκρέκας, ως πρώην υφυπουργός ΥΠΑΑΤ δεσμεύτηκε ότι θα μπει σε τροχιά υλοποίησης

Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα συνάντησε στο πλαίσιο επαφών που πραγματοποιεί στην Αθήνα για θέματα της Ξάνθης ο βουλευτής ΝΔ Σπύρος Τσιλιγγίρης. Ο ίδιος αναφορικά με την ατζέντα της συζήτησης ενημέρωσε: «η συζήτηση επικεντρώθηκε στις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειες  καθώς και τα εκκρεμή Προεδρικά Διατάγματα με τα οποία θα αναπροσαρμοστεί το πλαίσιο προστασίας και οι χρήσεις γης στις Προστατευόμενες Περιοχές Νατούρα και Ραμσάρ.

Πρώτο στάδιο προς αυτή την κατεύθυνση είναι η ολοκλήρωση των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών από την ανάδοχη εταιρεία και σε δεύτερο χρόνο η έναρξη της Διαβούλευσης και η έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων.

Έχω τονίσει κατ’επανάληψη όπως έπραξα και με τον κ. Σκρέκα, ότι το πλαίσιο προστασίας στην ΠΕ Ξάνθης είναι ασφυκτικό, εμποδίζοντας οποιαδήποτε προσπάθεια για ήπια ανάπτυξη και αξιοποίηση του παραλιακού και παραποτάμιου μετώπου.

Με τον κ. Σκρέκα συζητήσαμε επίσης το ζήτημα του Αρδρευτικού της Ξάνθης , το οποίο αποτελεί βασική προτεραιότητα για την περιοχή μας. Ο κ. Σκρέκας ως πρώην Υφυπουργός ΥΠΑΑΤ γνωρίζει σε βάθος το θέμα και τόνισε ότι το Αρδρευτικό της Ξάνθης θα μπει σε τροχιά υλοποίησης με σκοπό τον εκσυγχρονισμό της πρωτογενούς παραγωγής αλλά και της ορθής χρήσης των υδάτων.

Ειδική αναφορά έγινε επίσης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και πιο συγκεκριμένα στις επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά όπου παρατηρούνται αρκετές καθυστερήσεις όσον αφορά την εξέταση των αιτήσεων των ενδιαφερομένων. Τόνισα στον κ. Σκρέκα την ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών του ΔΕΔΔΗΕ έτσι ώστε να ικανοποιούνται ταχύτερα τα αιτήματα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων και άλλων ΑΠΕ.

Ο Υπουργός γνώριζε πλήρως το πρόβλημα και δεσμεύτηκε να εξετάσει σε βάθος πιθανές λύσεις  που θα μπορέσουν να οδηγήσουν σε πιο γρήγορες διαδικασίες, οι οποίες με τη σειρά τους θα αυξήσουν τον όγκο των επενδύσεων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κάνοντας με αυτό τον τρόπο την παραγωγή ενέργειας λιγότερο δαπανηρή και πιο φιλική προς το περιβάλλον».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αναφορά βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ για να μην επωμιστούν οι επαγγελματίες τα self test των εργαζομένων

Στηρίζουν το αίτημα των Ομοσπονδιών Επαγγελματοβιοτεχνών της ΑΜΘ   Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖ…