Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Α’ δόση εμβολίου για τον βουλευτή ΚΙΝΑΛ Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν

Α’ δόση εμβολίου για τον βουλευτή ΚΙΝΑΛ Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν

0

Συνάντηση με τη διοικήτρια στο ΓΝΞ. Μετέφερε την εκτίμηση ότι την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσει να λειτουργεί η ΜΕΘ

Ο βουλευτής απευθύνει ξανά κάλεσμα για εμβολιασμό στους πολίτες και επιμένει στην επιτάχυνση των εμβολιασμών για την έξοδο από την υγειονομική κρίση

Εμβολιάστηκε κατά του Covid-19, στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν,τηρώντας απαρέγκλιτα, όπως επεσήμανε, τον προγραμματισμό του υπουργείου Υγείας σύμφωνα με το ηλικιακό πλαίσιο που έχει θεσμοθετηθεί.

Με αφορμή τον εμβολιασμό του ο βουλευτής επισημαίνει: «Η συμμετοχή όλων μας στην εμβολιαστική διαδικασία, την οποία προτρέπω να ακολουθήσουν όλοι οι συμπολίτες μου, θα είναι και το εφαλτήριο της επανόδου της κοινωνία μας στον φυσιολογικό ρυθμό ζωής που επιζητούμε όλοι μας. Η διαχείριση της πανδημίας δεν θέλει πυροτεχνήματα και μέτρα επικοινωνιακού χαρακτήρα τα οποία υιοθετεί πανηγυρικά η Κυβέρνηση αλλά σοβαρότητα, σχεδιασμό και άμεση υλοποίηση των ιατρικών μεθόδων που επιτάσσει το κοινό καλό.»

Ο βουλευτής Ξάνθης εκφράζει τα θερμά μου συγχαρητήρια στο Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης για την οργάνωση καθώς και για την άψογη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου που λειτουργεί σε αυτό. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με την Διοικήτρια κα Ροφαέλα για ζητήματα που αφορούν την λειτουργία του νοσοκομείου μας, τα κρούσματα και το πολύκροτο θέμα που έχει ανακύψει με την ΜΕΘ. Με ενημέρωσε δε, πως η αύξηση των κρουσμάτων παρατηρείται όλο και καθημερινά στην Ξάνθη αλλά και στην ευρύτερη Περιφέρεια ΑΜΘ και ότι προσέρχονται για εμβολιασμό περίπου 200 άτομα ημερησίως».

Από πλευράς του ο Μπαράν Μπουρχάν τονίζει πως οι επόμενες ημέρες εγκυμονούν τον κίνδυνο της διασποράς στην κοινότητα.

Στην διαπίστωση του αναφέρει ότι, το τμήμα επειγόντων για Covid-19 είναι σε πλήρη εγρήγορση ενώ η ΜΕΘ του νοσοκομείου που αριθμεί 7 κλίνες πλήρως εξοπλισμένες, δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού (Ενταντικολόγων). Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ξάνθης για να λειτουργήσει και να εξυπηρετήσει τους ασθενείς χρειάζεται στο σύνολο τέσσερις Εντατικολόγους και αυτή τη στιγμή διαθέτει μόλις δύο. Έχουν ήδη προκηρυχθεί οι απαιτούμενες θέσεις και σύμφωνα με τα όσα μετέφερε η Διοικήτρια αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να λυθεί το θέμα και να τεθεί πλέον σε λειτουργία η ΜΕΘ. Τη δεδομένη χρονική στιγμή τα περιστατικά Covid – 19 παραπέμπονται στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Οι προτάσεις του Μπαράν Μπουρχάν είναι οι εξής:

● Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ

● Ενιαίο συντονιστικό κέντρο

● Όχι μικτά νοσοκομεία.

● Άμεση ενίσχυση του προσωπικού του ΕΣΥ, με άμεσες προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών και αύξηση των αμοιβών των γιατρών με ένταξή των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά

● Επιτάχυνση των εμβολιασμών για την έξοδο από την υγειονομική κρίση

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

84 τα νέα κρούσματα στην Ξάνθη

Ξεπέρασαν τα 400 στην ΑΜΘ!   Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου ότι τα νέα εργ…