Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 47χρονη από τον Εχίνο το νέο θύμα του κορωνοϊού στην Ξάνθη

47χρονη από τον Εχίνο το νέο θύμα του κορωνοϊού στην Ξάνθη

0

Φόβοι για  αναζωπύρωση των κρουσμάτων

Μόνο 10 άτομα από τον Εχίνο έκαναν εμβόλιο! Ανησυχία για το επερχόμενο Ραμαζάνι – Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ Σάββατο στον Εχίνο για Rapid Test

 

 

Η κοινωνία του Εχίνου θρηνεί άλλο ένα θύμα του κορωνοϊού που κατέληξε το πρωί στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης που νοσηλευόταν. Πρόκειται για μια νέα γυναίκα μόλις 47 ετών! Στο μεταξύ στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης νοσηλεύεται άλλη μια γυναίκα με κορωνοϊό από τον Εχίνο 65 ετών.

Εμφανίστηκαν 2 – 3 νέα κρούσματα –  Φόβοι για αναζωπύρωση της εστίας του Εχίνου

Μετά από μια περίοδο που ο Εχίνος ήταν covid – free περιοχή τελευταία εμφανίστηκαν 2 – 3 κρούσματα. Το γεγονός αυτό σκόρπισε ιδιαίτερη ανησυχία στις υγειονομικές αρχές αλλά και στην τοπική κοινωνία που έχει νωπό ακόμη τον εφιάλτη του παρατατεταμένου γενικού lockdown και την μακριά λίστα των απωλειών από την πανδημία.

Μόνο 10 άτομα από τον Εχίνο έκαναν εμβόλιο

Οι κάτοικοι του Εχίνου αν και ταλαιπωρήθηκαν περισσότερο απ΄όλους τους οικισμούς για πολύ καιρό και ίσως αυτό θα ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για να κάνουν όλοι εμβόλιο, τελικά δεν έχουν πειστεί για την αναγκαιότητά του. Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες μας στα 10 άτομα ανέρχονται μόνο αυτοί που έχουν κάνει εμβόλιο από τον οικισμό, αριθμός πολύ μικρός που επιβεβαιώνει την αντίδραση και την καχυποψία.

Ανησυχία για το επερχόμενο Ραμαζάνι

Η ανησυχία εντείνεται καθώς σε 20 μέρες οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας θα γιορτάσουν το Ραμαζάνι και θα έρθουν όπως και πέρσι οι ξενιτεμένοι οικονομικοί μετανάστες από χώρες της Ευρώπης. Οι υγειονομικές αρχές προειδοποιούν ότι είναι απαραίτητο να τηρηθούν όλοι οι κανόνες με τα τεστ και την καραντίνα όσων επαναπατρίζονται ώστε να μην επαναληφθούν τα περσινά στον Εχίνο αλλά και σ΄όλη της περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ Σάββατο στον Εχίνο για Rapid Test

Λόγω της παρατηρούμενης αύξησης κρουσμάτων στην περιοχή, το Σάββατο 3 Απριλίου, θα βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Κέντρο Υγείας Εχίνου, για την διενέργεια Rapid Test.Η λήψη θα γίνεται από τις 9:00 έως τις 14:00.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…