Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 3/5 ανοίγει η εστίαση, 10/5 τα σχολεία, 15/5 τουρισμός και διαπεριφερειακές μετακινήσεις

3/5 ανοίγει η εστίαση, 10/5 τα σχολεία, 15/5 τουρισμός και διαπεριφερειακές μετακινήσεις

0

Ο οδικός χάρτης Μητσοτάκη για επιστροφή στην κανονικότητα

Από την Μ. Εβδομάδα ξεκινά και μία νέα γραμμή εμβολιασμού για άτομα άνω των 30 ετών

 

Τον οδικό χάρτη για την επιστροφή στην κανονικότητα παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με το διάγγελμά του το απόγευμα της Τετάρτης. Όπως ανακοίνωσε:

Τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ. Με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους, αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.

Στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό, όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.

Το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο Τουρισμός. Με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test.

Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες, ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού.

Τέλος, σε μια κίνηση-έκπληξη ανακοίνωσε ότι από τη Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά και μία νέα γραμμή εμβολιασμού για συμπολίτες μας άνω των 30 ετών, με ταχύτατη διαδικασία.

«Η λογική της σταδιακής άρσης των περιορισμών αποδίδει. Το τείχος ανοσίας χτίζεται σε γρήγορους ρυθμούς», σημείωσε ο πρωθυπουργός, δίνοντας βαρύτητα στη σημασία των εμβολιασμών, που χτίζουν, όπως είπε, τείχος ανοσίας με γρήγορους ρυθμούς. «Είναι, δυστυχώς, γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα όσων διασωληνώνονται είναι, πλέον, ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας», ανέφερε επίσης.

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφορικά με την απόφαση να μη χαλαρώσουν τα μέτρα για το Πάσχα εξήγησε ότι, «η Αττική και οι μεγάλες πόλεις έχουν, ακόμα, πολλούς φορείς του CΟVID. Η μαζική μετακίνησή τους ενέχει τον κίνδυνο να διασπείρει τον ιό παντού. Και, ξέρουμε, ότι οι νοσηλείες στην περιφέρεια είναι δύσκολες.

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…