Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τουριστικά σχέδια για την επομένη μέρα  από την περιφέρειά μας

Τουριστικά σχέδια για την επομένη μέρα  από την περιφέρειά μας

0

Ψηφιακές προβολές , δράσεις μέσω ΕΟΤ και διαπεριφερειακές συνεργασίες, στο τουριστικό «οπλοστάσιο» της ΑΜΘ

 

Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης  Τουρισμού Α. Τσώνης: ««Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος για φέτος αλλά δεν θα φτάσουμε στα επίπεδα του 2019»

Θετική εξέλιξη το πράσινο πιστοποιητικό

 

Το «οπλοστάσιο» της για την επομένη μέρα στον τουρισμό ετοιμάζει η περιφέρεια ΑΜΘ προκειμένου να προβάλλει  το τουριστικό της προϊόν και να προσελκύσει τουρίστες από τις χώρες,  Βουλγαρία, Ρουμανία , Σερβία στις οποίες συμπεριλαμβάνεται στον τουριστικό χάρτη ως προορισμός αλλά και σε άλλες. Συγκρατημένα αισιόδοξος δηλώνει  στο «Ε», δεδομένων των συνθηκών ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού κ. Αθανάσιος Τσώνης, εκτιμώντας ότι η φετινή σαιζόν θα είναι καλή και θα αρχίσει να ομαλοποιείται η κατάσταση ιδίως με το πράσινο πιστοποιητικό και χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού προς την Κομισιόν η οποία και την ενέκρινε και την δρομολογεί.

Ψηφιακές προβολές , δράσεις μέσω ΕΟΤ και διαπεριφερειακές συνεργασίες, στο τουριστικό «οπλοστάσιο» της ΑΜΘ

«Προετοιμαζόμαστε για την επομένη μέρα. Υπάρχει σχεδιασμός που εφαρμόζεται με ψηφιακές προβολές με εκθέσεις αλλά και δράσεις σε συνεργασία με τον ΕΟΤ. Επίσης βελτιώνουμε τις υποδομές μας και επενδύουμε όχι μόνο στον παραλιακό τουρισμό «Ήλιος – Θάλασσα»  αλλά στον τουρισμό όλο τον χρόνο αναπτύσσοντας εναλλακτικές μορφές τουρισμού αναδεικνύοντας και αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιφερειακής ενότητας», επισημαίνει ο κ. Τσώνης.

Αναφέρθηκε επίσης και στα περιφερειακά συμβούλια τουρισμού που παρέχουν τη δυνατότητα για διαπεριφερειακές συνεργασίες: «Ο τουρισμός δεν γνωρίζει σύνορα. Έτσι είμαστε σε συνεννόηση με την Κεντρική Μακεδονία και την Θεσσαλία να υλοποιήσουμε μια συνεργασία στον τουρισμό προκειμένου να  μεγιστοποιήσουμε την επισκεψιμότητα στις περιφέρειές μας».

Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης  Τουρισμού Α. Τσώνης: ««Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος για φέτος αλλά δεν θα φτάσουμε στα επίπεδα του 2019»

Αναφορικά με τις εκτιμήσεις του για την φετινή τουριστική σαιζόν ο κ. Τσώνης είπε: «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα αρχίσει να ομαλοποιείται η κατάσταση. Δεν θα φτάσει σε καμιά περίπτωση τα επίπεδα του 2019 αλλά θα είναι καλύτερα. Όλες οι κρατήσεις είναι της τελευταίας στιγμής. Τα πράγματα είναι ακόμη ρευστά».

Θετική εξέλιξη το πράσινο πιστοποιητικό

Ερωτηθείς για το πράσινο πιστοποιητικό ο κ. Τσώνης πρόσθεσε: «Είναι πολύ θετικό ότι εγκρίθηκε η πρόταση του πρωθυπουργού μας για το πιστοποιητικό. Αποδεικνύει πως η χώρα μας είναι οδηγός των εξελίξεων και όχι ουραγός καθώς και ότι κατέχει σημαντική θέση στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη . Το πιστοποιητικό θα δώσει μια ελευθερία στις μετακινήσεις δεν θα χρειάζεται να τίθενται σε καραντίνα που αποτελεί αντικίνητρο. Αρκεί βέβαια να υπάρχει έλεγχος και να διασφαλιστεί η γνησιότητα του και να αποφευχθούν περιπτώσεις πλαστότητας. Γιατί στην γειτονική μας χώρα εντοπίστηκαν περιπτώσεις με πλαστά τεστ. Ευελπιστούμε ότι κάτι τέτοιο θα αποφεύγεται με τον κωδικό σε ψηφιακή μορφή».

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος από την επίσκεψη του στην Ξάνθη στις 28/1/2020 μαζί με την κα Λαφτσοπούλου Νικολέτα ιδιοκτήτρια του «z – palace»

Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ξενοδόχων: Ιστορική η απόφαση για το πράσινο πιστοποιητικό

Θετικές είναι οι αντιδράσεις για το πράσινο πιστοποιητικό και από άλλους κλάδους που εμπλέκονται με τον τουρισμό. Έτσι με αφορμή την πρόταση της Κομισιόν για τη δημιουργία του Ψηφιακού Πράσινου Πιστοποιητικού, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, δήλωσε: «Η ανακοίνωση του Ψηφιακού Πράσινου Πιστοποιητικού για τις μετακινήσεις και τα ταξίδια είναι μια ιστορική μέρα για την Ευρώπη, καθώς όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες ξανακερδίζουμε σήμερα το δικαίωμα της ασφαλούς ελεύθερης κυκλοφορίας εντός της Ε.Ε.

Είναι επίσης μια μέρα δικαίωσης για την Ελλάδα. Πρώτος από όλους ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε από τις 12 Ιανουαρίου τη σωστή κατεύθυνση. Σωστή για την Ευρώπη, σωστή για την Ελλάδα και την οικονομία της, αφού ο τουρισμός έχει καθοριστική σημασία για την ανάκαμψη της χώρας.

Η συμβολή της Ελλάδας στο Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό επιβεβαιώνει τον ηγετικό ρόλο της στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο τουρισμό. Αξίζει να είμαστε περήφανοι για μια χώρα – οδηγό και όχι ουραγό, όπως συνέβαινε για πολλά χρόνια.

Είναι, τέλος, μια μέρα που αναπτερώνει τις ελπίδες κάθε Έλληνα ξενοδόχου πως παρά τις δυσκολίες, η ζήτηση που υπάρχει θα μεταφραστεί και σε κρατήσεις, ώστε να επιβιώσει, να σταθεί στα πόδια του αυτό το καλοκαίρι και να ανακάμψει στη συνέχεια».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…