Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σουπιές στιφάδο

Σουπιές στιφάδο

0

-1 κιλό σουπιές

-1 κιλό κρεμμύδια ή κοκκάρια

-1/2 φλ. ελαιόλαδο

-1 κουτί σάλτσα ντομάτας

-1 φλ. κόκκινο κρασί

-3 φύλλα δάφνης

-15 κόκκους πιπέρι

-10 κόκκους μπαχάρι

-1/2 κ. γλυκού κύμινο

-Αλάτι και πιπέρι

Καθαρίζουμε καλά τις σουπιές και τις κόβουμε σε κομμάτια. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες αν είναι μεγάλα ή τα καθαρίζουμε και τα αφήνουμε ολόκληρα αν είναι κοκκάρια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για δυο-τρία λεπτά τις σουπιές. Μετά από λίγο ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε κι αυτά μέχρι να γυαλίσουν.

Προσθέτουμε τα φύλλα της δάφνης, τους κόκκους από το πιπέρι και το μπαχάρι καθώς και το κύμινο. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε τη σάλτσα, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε με νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και τα κρεμμύδια και να χυλώσει η σάλτσα. Για την χύτρα, προσθέτουμε μόνο 1/2 φλ. νερό γιατί τα κρεμμύδια βγάζουν υγρά. Ο χρόνος που χρειάζεται στη χύτρα είναι 10-15 λεπτά.

Σε περίπτωση που τα κρεμμύδια και οι σουπιές έχουν μαλακώσει αλλά υπάρχει ακόμα αρκετό ζουμάκι στην κατσαρόλα, καλά είναι να το αδειάσετε σ΄ένα μικρό κατσαρολάκι και να το βράσετε μόνο του σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο και μετά ρίξτε το πάλι στο φαγητό. Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να λιώσουν τα κρεμμύδια από το πολύ βράσιμο. Το φαγητό αυτό είναι πολύ πιο νόστιμο όταν κρυώσει. Ακόμη καλύτερο είναι την επόμενη μέρα. Μπορείτε επίσης ν΄ αντικαταστήσετε τις σουπιές με χταπόδι ή καλαμάρι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φρικασέ με Κεμπάπ Σόγιας και μανιτάρια

– 250 γρ. Σόγια Κεμπάπ – 2 μαρούλια – 1 ματσάκι άνηθος – 1 ματσάκι…