Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πρόταση για την τουριστική προβολή της ΠΑΜΘ μέσω των λεωφορείων

Πρόταση για την τουριστική προβολή της ΠΑΜΘ μέσω των λεωφορείων

0

Επερώτηση από την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία

Για την τουριστική προβολή της ΠΑΜΘ σε λεωφορεία και την ενίσχυση των ΚΤΕΛ και των τουριστικών λεωφορείων κατέθεσε σχετική επερώτηση η παράταξη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας προς τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αθανάσιο Τσώνη.

Την επερώτηση, η οποία θα αναπτυχθεί σε επερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Π.Ε. Ροδόπης Χρήστο Χατζηπέμου, συνυπογράφουν όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Παράταξης.

Σε αυτή επισημαίνεται ότι, «τα λεωφορεία που δρομολογούνται σε υπεραστικές διαδρομές στα μεγάλα αστικά κέντρα (Θεσσαλονίκη – Αθήνα) ή και σε διεθνή τακτικά δρομολόγια (Σόφια, Φιλιππούπολη, Κωνσταντινούπολη), αλλά και τα τουριστικά λεωφορεία που περιοδεύουν εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την τουριστική διαφημιστική προβολή της Περιφέρειά μας, προβάλλοντας στις εξωτερικές επιφάνειές τους τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής μας. Τέτοιου είδους διαφημιστική προβολή απουσιάζει από το τουριστικό πρόγραμμα της Περιφέρειάς μας, μολονότι έχει παγκοσμίως κριθεί ως ιδιαίτερα αποτελεσματική και χρησιμοποιείται και στην Ελλάδα (πχ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου) και στο εξωτερικό.

Ταυτόχρονα, ο κλάδος των τουριστικών λεωφορείων και σε δεύτερο επίπεδο τα κατά τόπους ΚΤΕΛ, ανήκουν στις κατηγορίες των επαγγελματιών που υπέστησαν καταστροφικές ζημιές από την παρατεταμένη πανδημία».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σταθερά τα δημοτικά τέλη στο δήμο Τοπείρου

Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου καλούνται να λάβουν απόφαση μη αναπροσαρμογής σε δια περι…